Μουσείο Τυπογραφείας

Δεδομένα για αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς

Σε συλλογή δεδομένων με σκοπό την αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς προχώρησε ο καθηγητής του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.), δρ Στ. Διαμαντής, κατά την επίσκεψή του σε καστανοχώρια του Νομού Χανίων.
Οπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Πλατανιά, ο κ. Διαμαντής επισκέφθηκε τα χωριά αυτά μετά από παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη και του προέδρου του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Ν. Χανίων Νίκου Μπομπολάκη.
Η επίσκεψη έγινε από τις 26 έως 28 Σεπτεμβρίου.
Σκοπός των επισκέψεων ήταν για τη χαρτογράφηση και συλλογή χρήσιμων δεδομένων για την αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς, στα καστανοδάση και των τριών Δήμων και η πορεία της ασθένειας της έλκους.
Ολα αυτά πραγματοποιήθηκαν για την οριστικοποίηση της μελέτης που γίνεται αυτή την περίοδο σε 11 Νομούς της Ελλάδας που είναι ο προάγγελος του έργου του εμβολιασμού της καστανιάς.
Ο κ. Διαμαντής είναι καθηγητής του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης και ερευνητής – υπεύθυνος του προγράμματος “Καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς”.
Στις επισκέψεις του, τον συνόδευαν παραγωγοί, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Συνεταιρισμού Παραγωγών Καστάνου στους Δήμους Πλατανιά, Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.