Μουσείο Τυπογραφείας

ΔΕΔΙΣΑ όπως εφετείο;

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω αυτό το «…δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι Δήμαρχοι του νησιού, αναφορικά με τον αριθμό των φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων». Νόμιζα ότι στην Δημοκρατία, τούς εκλέγουμε για να… καταλήγουν σε συμφωνία.
Χωρίς συμφωνία για τους φορείς Διαχείρισης, το σοβαρό θέμα περιπλέκεται πολιτικά. Πώς ζητούν αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, όταν θέτουν οι ίδιοι τους Ο.Τ.Α. σε καθεστώς κρατικής ομηρίας;
Υποψιάζομαι ότι όποια λύση κι αν δώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με παρέμβαση της κυβέρνησης, σε κάποιους δεν θ’ αρέσει. Το θέμα είναι ιδεοπραγματικό.
Στο ίδιο ρεπορτάζ των “Χ.Ν.” διάβασα πως: «ο νόμος ορίζει πως είναι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Κρήτης…».
Μα, αν προβλέπει έτσι ο νόμος, γιατί συζήτησαν οι Δήμοι; Αφού θεσμικά, τους αποκλείει ο νομοθέτης.
Κάποιοι πετούν την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν αντέχουν το πολιτικό κόστος. Αυτό είναι μικροπολιτική.
Τι εισηγούνται, δηλαδή, οι Δήμοι της Κρήτης; Δεν έχουν καν λόγο, στην διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων του Νησιού;
Διακρίνω… “νέο Εφετείο”.

1 σχολιο

  • [MANOS] ~ 22 Δεκεμβρίου 2018 ~ 18:30 ~ Απάντηση

    Συμφωνώ. Όπως το Εφετείο κατέληξέ με έδρα το Ηράκλειο, έτσι και η ΔΕΔΙΣΑ… προβλέπω να οδεύσει προς ανατολάς. Δυστυχώς, ντροπή μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.