Μουσείο Τυπογραφείας

Δανειολήπτρια έσωσε όλη την περιουσία της

Ανάσα σε δανειολήπτρια που έσωσε όλα τα τα περιουσιακά στοιχεία μέχρι το έτος 2021 έδωσε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα,  πρόκειται, για δανειολήπτρια 51 χρονών, από το Ηράκλειο Κρήτης, βοηθό φαρμακοποιού, με μηνιαίο μισθό, 466,88 ευρώ (με μερική απασχόληση), βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγο της, είναι μητέρα δύο ενηλίκων παιδιών, χρεωμένη σε μία Τράπεζα, και οφείλει το ποσό των 139.267,3 ευρώ.Το συνολικό οικογενειακό της εισόδημα ανέρχεται, στα 958,68 ευρώ μηνιαίως.

Το Εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της, φθάνει τα 800 ευρώ όπως ο ίδια αναφέρει την υποβληθείσα αίτηση.

Εισόδημα που διαθέτει: Μοναδικό εισόδημα που διαθέτει, είναι ο μισθός της, που λαμβάνει από την εργασία της, ως Ιδιωτικός υπάλληλος, που φθάνει στο ποσό των 466,88 ευρώ, συν 400 ευρώ, από διατροφή των παιδιών. Το συνολικό οικογενειακό της εισόδημα, ανέρχεται στο ποσό των 958,68 ευρώ. μηνιαίως.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

α)κατοικία 133 τ.μ
β) αμπέλι έκτασης 4.000 τ.μ
γ)αμπέλι έκτασης 4.000 τ.μ με 4 ελαιόδενδρα
δ)4 αγροτεμάχια με ελαιόδενδρα
Η συρρίκνωση των εισοδημάτων της, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, η διάσταση στην οποία βρίσκεται με τον σύζυγό της, τα αυξημένα έξοδα διαβίωσης, λόγω μη απασχόλησης των τέκνων(το ένα άνεργο, το άλλο σπουδάζει) την έκαναν να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον Φορέα της (Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης) και να αιτήσει την ένταξή της στο ν.3869/2010.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της, στη ρύθμιση του νόμου Κατσέλη, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, (ιδιωτική υπάλληλος με μειωμένο ωράριο εργασίας, εν διαστάσει με τον σύζυγό της και μητέρα δύο παιδιών εκ των οποίων ο ένας υιός είναι άνεργος και δεύτερος φοιτητής στο Παν/μιο Κρήτης )που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Απαγορεύει, κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, όπως αυτή περιγράφεται στην αίτηση της.
2)Απαγορεύει, κάθε μορφής πράξη εκτέλεση σε βάρος της ,έως την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως, η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί 13/4/2021
3)Διατάσσει την καταβολή ποσού 50 ευρώ μηνιαίως, καθώς οι οικονομικές της δυνατότητες δεν της επιτρέπουν σήμερα, την καταβολή μεγαλύτερου ποσού. Και επανεξέταση της οικονομικής της κατάστασης στις 23/9/2015
ενώ σώζονται όλα της τα περιουσιακά στοιχεία μέχρι το έτος 2021.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.