Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

“ΔΑΓΙΠΟΛΗ” με Κώστα Λειβαδά και άρωμα Κρήτης

δαγιποληΗ ομάδα σύγχρονου χορού “ΔΑΓΙΠΟΛΗ” εμφανίζεται αύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε μουσική του χανιώτικης καταγωγής συνθέτη Κώστα Λειβαδά για πιάνο και λύρα. Μαζί τους θα είναι η Ανδριανά Μπάμπαλη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Μελίνα Ασλανίδου. Στην “Δαγίπολη” συμμετέχει και η Χανιώτισσα Ειρήνη Μαυροματάκη.
Η παράσταση θα δοθεί με αφορμή τα 15 χρόνια της “Δαγίπολης”, της ομάδας που δημιούργησε ο Γιώργος Χρηστάκης και έχει στον πυρήνα της άτομα με κινητική αναπηρία αλλά και χορευτές – performers χωρίς αναπηρία.
Η ομάδα Dagipoli θα ταξιδέψει από τη Μεσόγειο στο Αιγαίο και από την Ακρόπολη στην καρδιά της Κρήτης, με άξονες τρεις σημαντικές πόλεις που έχουν σημαδέψει την πορεία της ομάδας: Μιλάνο, Αθήνα, Χανιά.
«Η μουσική μου για πιάνο και λύρα θα είναι ενοποιιημένη σε ένα έργο με έξι υπέροχους σολίστες υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου», αναφέρει ο Κώστας Λειβαδάς.
Σύλληψη – χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης, αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος – Κώστας Γραμματικάκης, μουσική: Κώστας Λειβαδάς, καλλιτεχνική δ/νση: Susanna Beltrami – Renato Zanella, διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου.
Κείμενα: «Ταξιδεύοντας» του Νίκου Καζαντζάκη, της Άνας Ζουμάνη και του Κώστα Γραμματικάκη
Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Χρήστος Ταμπαξής, Δάφνη Αντωνιάδου, Αριστέα Ιατρίδου, Άννα Βάλαρη, Μαρία Κακολύρη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ξένια Κοντομανώλη, Μαρία Βούρου, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Έλενα Μπότη, Γιώργος Βασιλόπουλος, Γιώργος Χρηστάκης, Αντωνία Λειβαρτζηνού, Άδρια Βαφία, Βασιλική Γουρνά, ο Λαογραφικός χορευτικός όμιλος, «Κρήτες»
Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Κώστας Λειβαδάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.