Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δ. Σαραφιανός: «Η λιτότητα “τροφοδοτεί” την ακροδεξιά»

«Αν θέλουμε να την παλέψουμε την ακροδεξιά πρέπει να σπάσουμε τη λογική του νεοφιλελευθερισμού και του ευρωμονόδρομου που τη συντηρεί και την αναπαράγει», σημείωσε, μιλώντας στα “Χ.ν.”, ο δικηγόρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Σαραφιανός.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια τόνισε πως «η αντίληψη που υπάρχει ότι με το να κινηθεί η Ελλάδα κάτω από τα φτερά των ΗΠΑ της δίνει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων δεν ευσταθεί. Στην πραγματικότητα τις δίνει μεγαλύτερους κινδύνους».
Ο κ. Σαραφιανός επεσήμανε σχετικά ότι υπάρχει μια όξυνση του ιμπεριαλιστικών ενστάσεων, ενώ ειδικότερα για τα Βαλκάνια, επεσήμανε ότι η συμφωνία των Πρεσπών έγινε με μοναδικό στόχο την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και τον περιορισμό των βλέψεων της Ρωσίας στην περιοχή. «Σκοπός είναι να διαμορφωθεί μια τεράστια αμερικανική βάση που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την άλλη βάση που υπάρχει στο Κόσοβο», τόνισε και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα την αβεβαιότητα στην περιοχή έχει εντείνει η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας.
Ο κ. Σαφαριανός υπογράμμισε ακόμα ότι η ειρήνη στην περιοχή υπονομεύεται κι από τις “ενεργειακές” συμμαχίες που, υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ, σύναψε η Ελλάδα με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ καθώς αυξάνει την πίεση προς την Τουρκία διαμορφώνοντας συνθήκες ακόμα και για κάποιο θερμό επεισόδιο.
Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο κ. Σαραφιανός τόνισε ότι η άνοδος ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων είναι πιθανό να αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα. Σημείωσε όμως ότι «από την άλλη μεριά, ωστόσο, υπάρχουν κι αντίρροπες δυνάμεις, όπως π.χ. το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία ή η “Ανυπότακτη Γαλλία”. Υπάρχουν δηλαδή και ελπίδες». Ο ίδιος προσέθεσε πως «όσο οι δυνάμεις που επικαλούνται το “φως” και την Αριστερά και καλούν να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του “φωτός” και της προόδου για να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά, συνεχίζουν να ακολουθούν τον νεοφιλελεύθερο ευρωμονόδρομο τότε το πολιτικό κενό θα αναπαράγεται και αυτός είναι πράγματι ένας μεγάλος κίνδυνος».
«Πρέπει να πάρουμε πίσω το μέλλον που μας έκλεψαν και αυτή η κατεύθυνση θέλει συγκρούσεις. Γι’ αυτό κι εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι δυνάμεις που αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη πρέπει να συνεργαστούν και στο κίνημα και πολιτικά και στις εκλογές» είπε καταλήγοντας ο κ. Σαραφιανός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Δεν μου φταίει καμιά …ακροδεξιά, μου φταίει η δεξιά και η αριστερά και γενικώς το διεφθαρμένο, το προδοτικό, το σάπιο πολιτικό μας σύστημα.
    Αν κάποιος αναρωτιέται λοιπόν γιατί ανέφερα τέτοια πράγματα για το πολιτικό μας σύστημα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελία του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της με την αναλογία 3/2/1.
    Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα. Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;
    Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
    Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά.
    Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η …φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αλλά και των εισαγωγέων.
    Άυτές τις μίζες όμως τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.
    Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.
    Θα αναφέρω και κάτι που δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά από μόνο του αποτελεί απόδειξη:
    Εργαζόμουν για σχεδόν 17 χρόνια σε εισαγωγική εταιρία (προϊόντα εκ Γερμανίας).
    Το 2012 ο διευθυντής πωλήσεων μιας γερμανικής εταιρίας, μας έστειλε τιμοκατάλογο με όλα τα εμπορεύματα κατά 25% πιο φτηνά. Σε ερώτηση τι ακριβώς γίνεται, πρόκειται περί λάθους ή μήπως φτήνηναν όλα τα προϊόντα, αντί να μας πει ότι πραγματικά έγινε λάθος, ότι είναι κατάλογος Netto και δεν συμπεριέλαβε το κέρδος τους ή οτιδήποτε άλλο, μας είπε ότι έστειλε τον τιμοκατάλογο που προορίζεται για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι για την Ελλάδα…
    Στην επόμενη ερώτηση γιατί σε εμάς πουλάνε τόσο ακριβά, είπε ότι αυτές τις εντολές έχουν από την …κυβέρνησή τους!
    Μάλλον λοιπόν ο Τσώρτσιλ είχε δίκιο για τα …50 χρόνια.
    Μάλλον και εγώ έχω δίκιο όταν λέω ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η τιμωρία προς παραδειγματισμό.
    Όλοι αυτοί που μας έριξαν στην κρίση, που δεν τήρησαν όσα έλεγαν προεκλογικά πρέπει να τιμωρηθούν. Τιμωρία για παραδειγματισμό.
    Η τιμωρία που τους αρμόζει μπορεί να είναι η κρεμάλα, αλλά η σωστότερη είναι η καταδίκη για προδοσία, για εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να κλείσει στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, όλους αυτούς που την κατέστρεψαν, αυτούς που την καταχρέωσαν και αυτούς που την ξεπούλησαν και την ξεπουλάνε.
    Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών και η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
    Και όλες οι υπογραφές τους δε θα “δένουν” την Ελλάδα, όταν αυτοί καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Ότι δέχτηκαν οι κυβερνώντες μας, απλά δε θα ισχύει και όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ), θα επιστραφούν στο δημόσιο.
    Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για καταδικασθέντες από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, προδότες.
    Και οι προδοτικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν, αίρονται.

    • Και για να αποδείξω τους χαρακτηρισμούς μου για το πολιτικό μας σύστημα, θα γράψω ότι πρέπει να διενεργήσει η χώρα έναν πραγματικό λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους, για να δούμε πραγματικά πόσο είναι αυτό.
      Επειδή ακριβώς ο λογιστικός έλεγχος θα διαπιστώσει ότι έδωσε η χώρα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ στις ιδιωτικές μας τράπεζες.
      Ακριβώς το ίδιο λοιπόν που έγινε και στην Ισλανδία. Το κόλπο στην Ισλανδία με τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της τελείωσε, όταν ο πρόεδρός της αρνήθηκε να το συνεχίσει. Ο κύριος Γκρίμσον έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει σύμφωνα με το ισλανδικό σύνταγμα.
      Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας.
      Ο κύριος Γκρίμσον αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζες και αναγκαστικά καλέστηκε ο λαός σε δημοψήφισμα. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών.
      Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς;
      Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή (για τα χρέη αυτά). Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
      Σε εμάς ξεκίνησαν το κόλπο με τις “κρατικές εγγυήσεις”, τα 23 δις του Καραμανλή και συνεχίστηκε με τις “ανακεφαλαιοποιήσεις”.
      Δεν πρέπει να διενεργήσουμε λοιπόν έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους για να δούμε πόσα πραγματικά χρωστάμε;

      Και αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο. Μας λένε δήθεν ότι ο ΠτΔ μας “πρέπει” να υπογράφει ότι ψηφίζει η βουλή, άσχετα αν διαφωνεί, άσχετα εάν είναι αντισυνταγματικό και άρα παράνομο.
      Εάν δεν υπογράψει, τί ακριβώς θα συμβεί; Τι θα …πάθει; Τί θα του …κάνουν;
      Μήπως το σύνταγμα προβλέπει ως εσχάτη λύση το δημοψήφισμα;
      Αναρωτιέμαι, δεν κατηγορώ.
      Οι …έγκριτοι συνταγματολόγοι μας μπορούν να το ψάξουν…

      Αφού όμως δεν κάνουμε λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους μας, θα κάνω εγώ μια απλή …προσθαφαίρεση:
      Αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις. Υπερβολικό βέβαια και δε θα εξηγήσω τώρα με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο χρωστούσαμε τόσα πολλά, αλλά το χρέος μας τόσο ήταν. Ήταν υπερβολικό το χρέος μας επειδή ίσως ήμαστε …άτυχοι αφού αγοράζουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό μας πιο ακριβά από ότι οι άλλες χώρες. Την ασφάλεια των συνόρων της ΕΕ θα έπρεπε βέβαια να την αναλάβει η ίδια η ΕΕ και όχι μόνοι μας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
      Πριν δέκα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ (ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008).
      Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν.
      Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Ενώ οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
      Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε έως το PSI, περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια …ευγενική χορηγία της ΕΕ).
      Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).
      Σύνολο
      290 δις – 23 δις – 40 δις – 58 δις = 170 δις
      Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε το 2013 να είναι ούτε 170 δις και όχι …320 δις.

      Θα αναφέρω επίσης, ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Νταλέμα είπε ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις.
      Ο Νταλέμα νόμιζε ότι ήταν …τόκοι, ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάναμε …ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
      Εάν όμως ήταν τόκοι θα έπρεπε να χρωστάμε …μερικά τρις.
      Επίσης, τις τράπεζες τις χρηματοδοτεί ανέκαθεν μόνο όποιος εκδίδει το χρήμα, επειδή ακριβώς εκδίδει το χρήμα (η Ελλάδα έχει Ευρώ που δεν το εκδίδει μόνη της, αλλά η ΕΚΤ).
      Και αυτά τα περισσότερα από 200 δις προστέθηκαν στο χρέος μας.
      https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg
      Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» σε λίγα μόλις χρόνια σχεδόν …300 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας επί Καραμανλή …έβγαινε δεν έβγαινε;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα