Μουσείο Τυπογραφείας

Χρυσαυγή

Την πολυτάραχη ιστορία του τόπου μας, μάς θυμίζουν τα μνημεία πεσόντων και οι προτομές που συναντάμε σε κάθε περιοχή του Νομού. Αυτά τα μνημεία παρουσιάζει η στήλη “Μνημεία του Νομού Χανίων”, με τη βοήθεια του επί σειρά ετών συνεργάτη μας, Αντώνη Πλυμάκη, ο οποίος μας παραχώρησε φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο.

Χρυσαυγή

Το δικό του μνημείο πεσόντων έχει το χωριό Χρυσαυγή του Δήμου Πλατανιά. «Με υπερηφάνια τιμή και ευγνωμοσύνη σε αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα και την ελευθερία», όπως αναγράφεται στο μνημείο.
Παράλληλα στο μνημείο αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων κατά το διάστημα 1912- 1922 και κατά το διάστημα 1940 – 1948.
Κάθε χρόνο στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιείται εκδήλωση στο χώρο του μνημείου με επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων κ.α.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.