Μουσείο Τυπογραφείας

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στα Χανιά

xristougenaΣυνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

•Αύριο Τετάρτη από 10 π.µ. έως 12.30 µ.µ. θα πραγµατοποιηθεί η δράση “Γράφω γράµµα στον Άγιο Βασίλη” στο Κ.Π.Ε. Δήµου Χανίων στον Δηµοτικό Κήπο το οποίο µετατρέπεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευών.

•Την Πέµπτη, 27/12 από 10 π.µ. έως 12.30 µ.µ. θα πραγµατοποιηθεί αφήγηση παραµυθιού: “Η µπουγάδα του Άι Βασίλη στο Κ.Π.Ε. του Δήµου Χανίων στον Δηµοτικό Κήπο όπου τα παιδιά θα βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη να βρει την στολή του.

•Το Σάββατο, 29/12 από 10 π.µ. έως 12.30 µ.µ. θα πραγµατοποιηθεί η αφήγηση παραµυθιού: “Ο µικρός κοκκινολαίµης” στο Κ.Π.Ε. του Δήµου Χανίων στον Δηµοτικό Κήπο προετοιµάζεται να υποδεχτεί το νέο έτος.

•Την παραµονή της Πρωτοχρονιάς από 10 π.µ. έως 12.30 µ.µ. και από 6 µ.µ – 8 µ.µ µικροί και µεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα µε άµαξα στα δροµάκια του Δηµοτικού Κήπου.

ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο µεταξύ, εντυπωσιακή άφιξη του Αη Βασίλη διά θαλάσσης, αναµένεται την Πέµπτη στις 4 µ.µ. στο λιµάνι της Σούδας. Την εκδήλωση που περιλαµβάνει πάρτι για τα παιδιά, διοργανώνει για τρίτη συνεχόµενη χρονιά το Εκκλησιαστικό Συµβούλιο του Αγίου Νικολάου Σούδας. Ο Αη Βασίλης µε το ελκηθρό του θα διασχίσει την πλατεία της Σούδας µέχρι το Ενοριακό χώρο της εκκλησίας.

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά διοργανώνονται στον Αποκόρωνα: •Την Πέµπτη στις 6 µ.µ. στην αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Βάµου “Ο Πρίνος”, στον Αγ. Γεώργιο, θα δοθεί η παιδική θεατρική παράσταση: “Καλικανζαροαποστολή”: Ένα υπέρ-ρεαλιστικό παραµύθι για παιδιά από 2 ετών. Σκηνοθεσία, ερµηνεία: Ελεάνα Μπαϊράµογλου, Ελευθερία Σικινιώτη, δηµιουργία κατασκευών – Αφίσα: Ιωάννα Καραδηµητρίου. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά. Είσοδος Ελεύθερη. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Βάµου “Ο Πρίνος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά, µε την συµµετοχή του Συλλόγου γονέων και κηδεµόνων νηπιαγωγείου και δηµοτικού σχολείου Βάµου •Την Παρασκευή 28/12 στην αίθουσα
πολιτιστικού συλλόγου Βάµου “Ο Πρίνος”, στον Αγ. Γεώργιο, θα πραγµατοποιηθούν, στις 5.30 µ.µ. εργαστήρι µε κατασκευές για παιδιά: “Τα αγγελάκια των ευχών” µε µε τα οποία θα στολιστεί η αίθουσα του συλλόγου και στις 7 µ.µ. παράσταση σκιών: “Ο Καραγκιόζης στον µύλο των Καλικαντζάρων” µε τον Νίκο Μπλαζάκη. Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Βάµου “Ο Πρίνος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά, µε την συµµετοχή του Συλλόγου γονέων και κηδεµόνων νηπιαγωγείου και δηµοτικού σχολείου Βάµου.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Σειρά δράσεων διοργανώνει ο Δήµος Πλατανιά, στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του, µε πλούσιο πρόγραµµα για µικρούς και µεγάλους. •Ο Αγιος Βασίλης και τα ξωτικά του έρχεται κοντά µε το τρενάκι: Στις 29/12 στη Δηµοτική Ενότητα Βουκολιών και στις 30/12 στη Δηµοτική Ενότητα Πλατανιά. •Παράσταση µε ταχυδακτυλουργό στις 26/12 στις 6.30 µ.µ. στο Γυµναστήριο Ταυρωνίτη. •Παιδική παράσταση µε κούκλες από τη UNIMA Κρήτης: “Το Κρυστάλλινο Κλειδί των Χριστουγέννων” στις 27/12 στις 7 µ.µ. στο δηµοτικό σχολείο Πλατανιά, στις 28/12 στις 7 µ.µ. στο παλιό δηµοτικό σχολείο στον Φουρνέ και στις 29/12 στις 7 µ.µ. στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Σπηλιά.
ΜΕ

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.