Μουσείο Τυπογραφείας

…Χριστούγεννα…

Παντού της Οικουμένης του Χριστιανισμού! Κι εδώ. Στην Κίσσαμο. Στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο.
Πενθήμερος κύκλος – αφιέρωμα στις Αγιες Ημέρες… Από τις 14/12 έως και 18/12.
Ομιλίες, παρουσιάσεις μουσικών δρώμενων, κάλαντα και Μουσικά Προγράμματα, Θεατρική παράσταση, και βέβαια το καθιερωμένο παζάρι των εορτών, υπέρ του Αννουσάκειου Ιδρύματος… Επειδή όμως έπεται άλλο αφιέρωμα, θέλω να δώσω έμφαση για τις “αφορμές” στην παράσταση του θέατρου.
Σάββατο 15 του Χριστουγεννιάτη…
Μια βραδιά που απολαύσαμε με όλη μας την καρδιά… Μια κωμωδία εμβληματική, πασίγνωστη στον Λαϊκό κόσμο, που πάντοτε ανεβαίνει στις ερασιτεχνικές σκηνές εδώ και πάρα πολλά χρόνια χαρίζοντας γέλιο και διασκέδαση.
Πλήρως εύληπτη, αφού συνιστά μια επιτυχημένη εύστοχη ηθογραφία των δεκαετιών της ελληνικής λαϊκής ανάγκης!
“Οι γαμπροί της Ευτυχίας”, αναπτύχθηκε στον θαυμάσιο χώρο από τον ερασιτεχνικό “θίασο” των μελών των ΚΑΠΗ του ΔΟΚΟΙΠΠ Χανίων.
Τι ερασιτέχνες! Στάθηκαν μια χαρά! Διαπιστωμένο ότι είχαν εντρυφήσει στο Story και τους ρόλους τους, και σε πρόβες τεσσάρων περίπου μηνών, απ’ ότι μας είπαν, ενίσχυσαν ικανοποιητικά το έργο να παρασταθεί απολύτως εξοικειωμένοι!
Ολοι οι ρόλοι βέβαια αβανταδόρικοι, μάλιστα αντιληφτήκαμε, και μερικές διασκευές μικρές, επιτυχημένες από την κα Στέλλα Αγιασμενάκη, που, πολυπράγμων και άξια καθώς είναι, σκηνοθέτησε το έργο και αξιοποίησε τις “ευκολίες” των κυριών και κυρίων!!
Τι κυρίων δηλαδή, όλους τους ανδρικούς ρόλους πλήν ενός, τους ερμήνευσαν κυρίες!
Με την κα Μαρία Τσουράκη στον ρόλο της Ευτυχίας, τον κο Νίκο Ποθητό (μοναδικός) στον ρόλο του Χρίστου, την κα Σταφυλαράκη Μαρία στον ρόλο του Μένιου, την κα Καίτη Χατζηλάμπρου στον ρόλο της τουρίστριας, την κα Δασκαλάκη Ελένη στον ρόλο της Λίνας, την κα Μανουσάκη Μαρία στον ρόλο της Σόφης, την κα Ρένα Ποθητού στον ρόλο του Χαρίλαου, την κα Δήμητρα Καβρουλάκη στον ρόλο του Κούλη, την κα Τέτα Βάζου στον μεγάλο ρόλο ως Βαγγέλης και την κα Στέλλα Πισσαδάκη ως Γιούλα.
Βοηθός σκηνοθέτη αλλά και μακιγιάζ, από την κα Χρυσούλα Χατζηπανάγου.
Ενδυματολογικά… διέπρεψε το χρώμα και τα αξεσουάρ! Μια εξωστρέφεια, εμφανέστατη και σημειοδοτική.
Ενδιαφέρουσες ακόμη οι δίσημες και νησιώτικες μελωδίες που έδωσαν πολύ κέφι και βέβαια ο χορός.
Την βραδιά χαιρέτισε και μας ενημέρωσε σχετικά, η Κισσαμίτισσα υπεύθυνη κα Κατερίνα Κουνελάκη, γνωστή και επιτυχημένη, αφού προσφέρει στο αντικείμενό της συνέπεια, αφοσίωση και αγάπη.
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.