Μουσείο Τυπογραφείας

Χρ. Σταϊκούρας: Στάση πληρωμών, “σκούπισμα” ταμειακών διαθεσίμων και επιστροφή στην ύφεση

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση  και λήψη απόφασης,  επί της προτάσεως που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΟ τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017, δήλωσε ότι “εσωτερική στάση πληρωμών, “σκούπισμα” ταμειακών διαθεσίμων, επιστροφή και “σύρσιμο” της οικονομίας στην ύφεση, συνθέτουν ένα τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας.”

“Ειδικότερα, οι δαπάνες του Προϋπολογισμού υστερούν σημαντικά έναντι του στόχου, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Αυτό παρατηρείται και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει τον υψηλό συντελεστή βαρύτητας για την ανάκαμψη της οικονομίας” αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι “οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν τραβήξει – και πάλι – την “ανηφόρα” (+500.000.000 ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους), φαινόμενο που αναμένεται να έχει διογκωθεί τους επόμενους μήνες λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.”

“Παράλληλα, η τακτική του εκτεταμένου εσωτερικού δανεισμού, μέσω του “σκουπίσματος” των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, “στεγνώνει” εντελώς την αγορά” συνεχίζει στην δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, σημειώνοντας επιπλέον ότι “η κυβέρνηση από ανικανότητα ή και αλλεργία απέναντι στις μεταρρυθμίσεις, άργησε, επί μήνες, να εισπράξει το τίμημα από την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, που δρομολόγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση.”

“Αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει την αίσθηση της επίδρασης του παράγοντα “χρόνος”, στην οικονομία” τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα είναι η οικονομία “να σέρνεται επί δύο χρόνια στην ύφεση”, και ο εφετινός στόχος για ανάπτυξη 2,7% να καθίσταται μη ρεαλιστικός.

“Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας, της αναβλητικότητας, των παλινωδιών και των ιδεοληψιών της σημερινής κυβέρνησης” καταλήγει στην δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.