Μουσείο Τυπογραφείας

Χωρίς πυρασφάλεια ο Δημοτικός Κήπος Χανίων

Ανησυχία προκαλεί η απουσία υποδομών πυρόσβεσης και προστασίας στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.
Mε αφορμή την πρόσφατη φωτιά στους Ιταλικούς Στρατώνες, τα “Χ.ν.” βρέθηκαν στον μεγάλο “πνεύμονα” πρασίνου της πόλης όπου καθημερινά συγκεντρώνονται εκατοντάδες πολίτες, προσπαθώντας να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί, φωλιές ή άλλες υποδομές πυρόσβεσης.
Από την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στον χώρο πουθενά, ούτε στις εισόδους – εξόδους, δεν συναντήσαμε πυροσβεστική φωλιά ή κρουνό, υποδομές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση φωτιάς, ιδιαίτερα σε ένα χώρο καταπράσινο, όπου η πυρκαγιά θα μπορούσε να πάρει γρήγορα διαστάσεις με καταστροφικά αποτελέσματα.
Την ανησυχία που προκαλεί η ανεπάρκεια υποδομών, εντείνει η απουσία φύλαξης του χώρου, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, σε συνδυασμό με το “σκοτάδι” που επικρατεί λόγω μειωμένων φωτιστικών σωμάτων.
Η πρόσφατη καταστροφή των Ιταλικών Στρατώνων θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή και στον Κήπο αν φυσούσε άνεμος και ο Δήμος Χανίων οφείλει άμεσα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αναβαθμιστεί ο χώρος που παραμένει σε εγκατάλειψη.

1 σχολιο

  • [Δημητρης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ο Δημοτικος κηπος δεν κινδυνευει……σε αντιθεση με καποιες γειτονιες που τα πευκα ειναι στις αυλες….και αφου συνδημοτες δεν μπορειτε ουτε κλαδι να κοψετε, καθαριστε απο κατω ξεροκλαδα,θαμνους κ.λ, η φωτια ξεκινα και τρεχει παντα απο κατω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.