Μουσείο Τυπογραφείας

Χωρίς ισχύ οι ασφάλειες αυτοκινήτων

1Δεν δικαιολογείται καμία αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τροχαίο ατύχημα σε δρόμους όπου έχει απαγορευτεί η κίνηση οχημάτων όπως στο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. από τον Γαλατά μέχρι τον Πλατανιά ή στη διάβαση που έχει φτιαχτεί στον Κερίτη.

2

ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων κ. Δ. Σκιτζής

Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Δημήτρη Σκιτζή για πως αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες τυχών ατυχήματα σε δρόμους που παρότι έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε αυτούς, οι οδηγοί κινούνται κανονικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΒΟΑΚ όπου οι αρχές κάνουν τα “στραβά μάτια” στη χρησιμοποίηση του δρόμου παρότι οι ίδιες έχουν απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων μέχρις ότου αποκατασταθεί η κατολίσθηση.
«Στους όρους των ασφαλιστικών συμβολαίων αναφέρεται ρητά πως ο λήπτης της ασφάλισης οδηγός ή ιδιοκτήτης οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, να επιδεικνύει ιδιαίτερη επιμέλεια προς αποφυγή της επέλευσης ή της επίτασης των ασφαλιστικών κινδύνων και να συμπεριφέρεται ως συνετός οδηγός οχήματος. Όταν το όχημα κινείται εκτός οδών προοριζόμενων για κυκλοφορία οχημάτων ή σε οδούς όπου απαγορεύεται από τις αρχές η κυκλοφορία τους αυτό σημαίνει ότι δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό τους συμβόλαιο» λέει ο κ. Σκιτζής.
Αν ο εμπλεκόμενος σε τροχαίο σε δρόμο που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιωθεί τότε «η ασφαλιστική εταιρεία σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου ή μετά από δικαστική απόφαση εφόσον υποχρεωθεί να πληρώσει σε τρίτους αποζημίωση έχει δικαίωμα αναγωγής κατά του λήπτη της ασφάλειας και τους ασφαλισμένου» κάτι που σημαίνει ότι η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει πίσω τα χρήματα που πλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.