Μουσείο Τυπογραφείας

«Χορεύοντας με τον Ταύρο: ο Σερ Άρθουρ Έβανς και το Ανάκτορο της Κνωσού»

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού φιλοξενεί στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» (Μονής Αγκαράθου 9), την νέα έκθεση κολάζ της Τερέζας Βαλαβάνη, με τίτλο «Χορεύοντας με τον Ταύρο: ο Σερ Άρθουρ Έβανς και το Ανάκτορο της Κνωσού» από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαρτίου 2020.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η ανασκαφή της Κνωσού, μιας από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των απαρχών του 20 ου αιώνα, συνδέεται αναπόσπαστα με το πρόσωπό του Σερ Άρθουρ Έβανς. Μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες εποχής των πρωταγωνιστών της ανασκαφής, αρχαιολόγων και εργατών, τοποθετημένες μέσα σε σύγχρονες φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου και των αρχαιολογικών ευρημάτων και υλικού από παλιά βιβλία και τα ημερολόγια του Έβανς παντρεύεται εικαστικά η ιστορία της ανασκαφής της Κνωσού με την σημερινή εποχή.
Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 – 16:00 και θα είναι επισκέψιμη από ενδιαφερόμενες ομάδες, μαθητές, φοιτητές κ.α. κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6977 479717.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00. Την έκθεση θα προλογίσει η Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Δρ. Αθανασία Α. Κάντα.
Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη»

Βιογραφικό Δρ. Αθανασίας Α. Κάντα

Η Δρ. Αθανασία Α. Κάντα είναι Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Δίδαξε ως Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιου Κρήτης και διετέλεσε αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κρητολογικών Σπουδών, του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και ως Διευθύντρια της ΚΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλά Πανεπιστήμια και Ιδρύματα του εξωτερικού. Έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και δεκαέξι βιβλία, ενώ έχει λάβει μέρος σε πάνω από εκατό ανασκαφές στην Ελλάδα και την Κύπρο και έχει διευθύνει πολλές από αυτές. Έχει φέρει στο φως το μινωικό Ανακτορικό Κέντρο στο Μοναστηράκι Αμαρίου και τα τελευταία χρόνια έχει αποκαλύψει το Θρησκευτικό Κέντρο της πόλης της Κνωσού, που τα σημαντικά του ευρήματα πρόσφατα παρουσιάστηκαν στην Αθήνα στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.