Μουσείο Τυπογραφείας

Χονγκ Κονγκ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

xongk-kongk-diadiloseisΟι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανέβαλαν όπως μεταδίδει το euronews.gr, τη δεύτερη ανάγνωση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της κυβέρνησης και έκλεισαν δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Το κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 11:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας) αναβάλλεται, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα διεξαχθεί. Η τελική ψηφοφορία για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου αναμένεται στις 20 Ιουνίου.

Χιλιάδες διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα, στην πλειονότητά τους νεαροί, περικύκλωσαν την έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της πρώην βρετανικής αποικίας ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε παραλύσει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.