Μουσείο Τυπογραφείας

Χημικά, οδομαχίες και συλλήψεις στη Γαλλία

Παρότι η διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησε σχετικά ειρηνικά, η κατάσταση στο Παρίσι έχει ήδη αρχίσει να ξεφεύγει με την αστυνομία να προχωρά σε δεκάδες συλλήψεις μετά από οδομαχίες και χρήση χημικών. Όπως αναφέρει το cnn.gr εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία για το πέμπτο «ραντεβού» του κινήματος, ζητώντας την παραίτηση του Εμανουέλ Μαρκόν. Η δέσμη οικονομικών μέτρων για την ελάφρυνση των Γάλλων πολιτών δεν φαίνεται να ικανοποίησε τα «κίτρινα γιλέκα», που διαμαρτύρονται για σειρά θεμάτων.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οδομαχίες σημειώθηκαν στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων και κοντά στην Όπερα. Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και δακρυγόνων ενώ συνέλαβαν και 63 άτομα.

Υπολογίζεται ότι 33.000 Γάλλοι έχουν βγει σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, 2.200 εκ των οποίων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των διαδηλωτών είναι σχεδόν πέντε φορές μικρότερος απ’ ότι ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.