Μουσείο Τυπογραφείας

“Χαραλάμπεια” 2019

Κύριε διευθυντά,
αισθάνομαι την ανάγκη μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας “Χανιώτικα νέα” να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη για τη διοργάνωση των “Γ’ Χαραλάμπειων” της πολυπληθέστερης ενορίας της Ι.Μ. του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών.
Τα “Χαραλάμπεια”, αποτελούσαν μια σειρά κοινωνικών, πολιτιστικών, πνευματικών, ψυχαγωγικών, και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.
Τα “Χαραλάμπεια” φώτισαν τη ζωή των ενοριτών, εξήραν το θρησκευτικό συναίσθημα με την υποδοχή ιερών λειψάνων των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, έγινε διαγωνισμός εκθέσεων με θέμα “Η αξία της Μητέρας” από σχολικές τάξεις Ε’ και ΣΤ’ δημοτικών σχολείων, έγιναν βραβεύσεις συνταξιούχων δασκάλων και καθηγητών και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Η ενορία ζει, δραστηριοποιείται, δέχεται την ηρεμία, την αγαλλίαση, την ικανοποίηση.
Στη βράβευση των εκπαιδευτικών ήμουνα παρούσα κι εγώ, όπως και πλήθος πιστών, γιατί μεταξύ των βραβευσάντων, ήταν και ο σύζυγός μου, Αντώνης Μαυροματάκης, ο αδελφός του Νίκος Μαυροματάκης, πολλοί άλλοι φίλοι και γνωστοί, όπως ο Ιωσήφ Μπολάκης, ο Θεόδωρος Παπαραφτάκης με τη σύζυγό του Στέλλα Παπαραφτάκη, η κα Ευαγγελία Κόλλια, ο κ. Σταμάτης Αποστολάκης, ο οποίος ακόμη δίνει στα παιδιά πολλά για τις παραδόσεις μας, και πολλοί άλλοι εκλεκτοί της πόλης μας των οποίων δυστυχώς δεν ξέρω τα ονόματα και δεν τα αναφέρω. Ο πρώην προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ποντικάκης, ανέφερε για την σημαντικότητα του έργου του δασκάλου.
Ηταν για όλους μας μεγάλη η συγκίνηση να βλέπουμε παλαίμαχους δασκάλους με πολλά χρόνια στην πλάτη τους, ορισμένοι υποβασταζόμενοι στο μπαστουνάκι τους και με τα ολόλευκα μαλλιά της σοφίας.
Ανθρωποι που δούλεψαν σκληρά, με δύσκολες συνθήκες, μακριά από τα σπίτια τους, που έδωσαν την ψυχή τους για τα παιδιά, που δίδαξαν τη θρησκεία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την ηθική, την τιμιότητα, την ανθρωπιά, την αγάπη προς τον άνθρωπο και τον σεβασμό.
Ας είναι η εκκλησία κοντά στον άνθρωπο, ας είναι ο εκπαιδευτικός κοντά στα παιδιά για να δίνουν απλόχερα μόρφωση και αγάπη και ας υπάρχουν σύγχρονοι ιεράρχες που θα φωτίζουν τις ψυχές μας και το πνεύμα μας.
Μαριάννα Μαυροματάκη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.