Μουσείο Τυπογραφείας

Χάος στους αυτοκινητόδρομους της Γαλλίας

Το πάγωμα του φόρου στα καύσιμα μέχρι το 2022 επικύρωσε, όπως αναμεταδίδει η Ναυτεμπορική, σήμερα το γαλλικό κοινοβούλιο, μέτρο που είχε ήδη ψηφιστεί από τη Γερουσία στα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έγκρισης του προϋπολογισμού για το 2019.

Η απόφαση για τη μη επιβολή του φόρου είχε ληφθεί με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Η αναβολή στην εφαρμογή του φόρου είχε θεωρητικά μηδαμινές πιθανότητες να περάσει από το κοινοβούλιο. Ωστόσο, το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» ανάγκασε την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να κάνει στροφή 180 μοιρών. Αρχικά είχε ανακοινωθεί η αναβολή του μέτρου για έξι μήνες, όμως τελικά αποφασίστηκε το συνολικό πάγωμα, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Οι βουλευτές έδωσαν σήμερα το πράσινο φως, ουσιαστικά χωρίς να συζητήσουν την πρόταση.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, χάος στις μετακινήσεις προκάλεσαν οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων», καθώς προχώρησαν σε καταλήψεις σε διόδια και πυρπόλησαν ορισμένα από αυτά.

Η μεγαλύτερη εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στη χώρα, η Vinci Autoroutes, ανέφερε πως κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε περίπου 40 σημεία του δικτύου της και ότι αρκετοί κόμβοι αυτοκινητόδρομων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ιδίως στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.