Μουσείο Τυπογραφείας

Χανιώτης με χρέη σχεδόν 1 εκ. ευρώ έσωσε την περιουσία του

Πρώην έμπορος έσωσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία  μέχρι το 2022 έπειτα από απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Συγκεκριμένα, “ανάσα”, έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, σε δανειολήπτη πρώην έμπορο, έγγαμο , πατέρα τριών ενηλίκων παιδιών, χρεωμένο σε 55 συμβάσεις δανείων σε Τράπεζες, συνολικής χρέωσης ποσού 900.421,02,ευρώ.

Πρόκειται, για δανειολήπτη 61 χρονών, από το Χανιά, σήμερα συνταξιούχο, με μηνιαία σύνταξη 466,88 ευρώ.
Μοναδικό εισόδημα που διαθέτει, είναι η σύνταξη των 466,88 ευρώ, συν ένα μηνιαίο μίσθωμα από μίσθωση ακινήτου της συζύγου. Το συνολικό οικογενειακό του εισόδημα, ανέρχεται στο ποσό των 1.635 ευρώ μηνιαίως.

Το Εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας του, φθάνει το ποσό των 1.100 ευρώ όπως ο ίδιος αναφέρει, στην υποβληθείσα αίτηση.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο ίδιος : α)κατοικία 75 τ.μ κυριότητας , κατά 100% β) μονοκατοικία 80 τ.μ κυριότητας 50%, γ)οικόπεδο επιφάνειας 832,98 τ.μ δ)αποθήκη επιφάνειας 40 τ.μ ε)αγροτεμάχιο 5.584 τ.μ ζ) Ι.Χ επιβατικό.
Η συρρίκνωση των εισοδημάτων του, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, τον έκαναν να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον Φορέα του (Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης) και να αιτήσει την ένταξή του στο ν.3869/2010.
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του νόμου  Κατσέλη, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Την αναστολή, των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του οφειλέτη μέχρι την ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης, που έχει οριστεί το έτος 2022
2)τη διατήρηση, της πραγματικής και νομικής κατάσταης της περιουσίας του.
3)την καταβολή, του ποσού των 50 ευρώ μηνιαίως, συμμέτρως διανεμόμενο ,για την ικανοποίηση των απαιτήσεων, όλων των πιστωτών του
4) “Περίοδο χάριτος” τετραετίας, ορίζοντας, ίδιο ποσό, των 50 ευρώ, για την διάσωση της κύριας κατοικίας (άρθρο 13 παρ.2 του ν.4161/2013)
Ο Χανιώτης δανειολήπτης, έχει χρέος σχεδόν ένα εκατομύριο ευρώ, σε 55 συμβάσεις δανείων σε Τράπεζες και σώθηκαν όλα του τα περιουσιακά στοιχεία μέχρι το έτος 2022.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.