Μουσείο Τυπογραφείας

Χανιά και Θεσσαλονίκη

Την εμπειρία της από την καθημερινότητα στα Χανιά, μας καταθέτει η Εύα Μ., αναγνώστρια των “Χ.ν.” που ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και έχει έρθει στην πόλη για το καλοκαίρι. «Παρατήρησα ότι στα Χανιά σχεδόν σε κανένα κατάστημα,δεν τηρούν οι πελάτες τον επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων. Αν πάτε πρωί στο κέντρο, γίνεται το “έλα να δεις” μέσα στα μαγαζιά.
Εχθές, σε κατάστημα με πάνω από τα 10 άτομα που έλεγε η ταμπέλα, εγώ περίμενα έξω και μου λέει η πωλήτρια μπες. Οταν της είπα ότι είναι πάνω από τον επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων εντός, με κοίταξε σαν… ούφο. Προσωπίδες πουθενά ή φορεμένες στο σαγόνι. Σύσταση για αντισηπτικό ούτε γι’ αστείο. Καμία σχέση με Θεσσαλονίκη. Ειλικρινά, μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό εδώ και πέντε μέρες που είμαι στα Χανιά. Στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ το ίδιο. Στη Θεσσαλονίκη οι θαμώνες κάθονται όλοι απ’ έξω και βλέπουν από το τζαμί εδώ ο χαμός γίνεται μέσα. Καταλαβαίνω ότι η Κρήτη δεν είχε κρούσματα και ο κόσμος είναι πιο χαλαρός αλλά δεν χρειάζεται να πεθάνει κάποιος για να βάλουν μυαλό…».
Ας ελπίζουμε ότι όντως δεν χρειάζεται.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.