Μουσείο Τυπογραφείας

Η χαμένη ευτυχία

Η παγκόσμια κοινότητα γιορτάζει σήμερα την Ημέρα Ευτυχίας, η οποία θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στις 28 Ιουνίου 2012, με την ημερομηνία εορτασμού της να ορίζεται για τις 20 Μαρτίου κάθε χρόνου. Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ο.Η.Ε. επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Στόχος της θέσπισης της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας είναι «η εις βάθος αλλαγή στη διάθεση των ανθρώπων. Οι άνθρωποι πλέον αναγνωρίζουν πως η “πρόοδος” πρέπει να σχετίζεται με την ανθρώπινη ευτυχία και ευμάρεια, αντί για την ανάπτυξη της οικονομίας με κάθε κόστος», όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της (http://www.dayofhappiness.net). «Η προσοχή μας στρέφεται στο να επικοινωνήσουμε την ευτυχία στην ανθρωπότητα. Για να δημιουργηθεί μία πιο χαρούμενη κοινωνία, προαπαιτείται η δράση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο από πολιτικούς αρχηγούς και οργανώσεις, αλλά και από όλους εμάς τους πολίτες του κόσμου. Οταν κάνουμε πράγματα για να φέρουμε την ευτυχία σε άλλους, όλοι επωφελούνται. Βοηθάει τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, ενισχύει την ποιότητα της ζωής μας και, επίσης, εμπνέει τους άλλους να είναι πιο θετικοί», συμπληρώνει.

Ωραία λόγια, σκέψεις, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη -οικονομικά και κοινωνικά- περίοδο που βιώνει η ανθρωπότητα. Η οποία αναζητά την ανάπτυξη, την ευημερία, την πρόοδο και την ευμάρεια. Η σημερινή Ημέρα, ο φετινός εορτασμός, μάλλον δεν προλαβαίνουν να φέρουν πίσω τη… χαμένη ευτυχία. Ελπίδες για έναν καλύτερο εορτασμό, τουλάχιστον την επόμενη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.