Μουσείο Τυπογραφείας

Χάκαραν τους Radiohead και εκείνοι απαντούν με την κυκλοφορία υλικού 18 ωρών στο Διαδίκτυο

5cffa5b42100006e17e6ccd2Οι Radiohead κυκλοφόρησαν μια συλλογή ηχογραφήσεων διάρκειας 18 ωρών με υλικό από την εποχή αλμπουμ «OK Computer» και τη δεκαετία του ’90, μετά από κλοπή της μουσικής τους από χάκερ που απειλούσε , όπως μεταδίδει η huffingtonpost.gr, να τη διαρρεύσει.

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στην αμερικανική πλατφόρμα Bandcamp για 18 ημέρες και κοστίζει 18 λίρες. Σύμφωνα με το συγκρότημα, τα έσοδα θα διατεθούν στην Extinction Rebellion, μια κοινότητα ακτιβιστών με δράσεις για το κλίμα, η οποία πρόσφατα διοργάνωσε σαρωτικές διαμαρτυρίες στο Λονδίνο.

Ο κιθαρίστας των Radiohead, Τζόνι Γκρίνγουντ έγραψε την Τρίτη στο Facebook για την κλοπή:

«Μας χάκαραν την προηγούμενη εβδομάδα, άγνωστος έκλεψε τον σκληρό δίσκο του Τομ που μέσα περιείχε αρχείο με τραγούδια που γράφτηκαν περίπου την ίδια εποχή με το OK Computer. Ο χάκερ ζήτησε 150.000 δολάρια, διαφορετικά μας απειλούσε ότι θα κυκλοφορούσε το υλικό. Οπότε αντί να διαμαρτυρηθούμε ή να τον αγνοήσουμε, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε τη μουσική διάρκειας 18 ωρών στην πλατφόρμα Bandcamp και να βοηθήσουμε τους Extinction Rebellion. Μόνο για τις επόμενες 18 μέρες. Οπότε για 18 λίρες μπορείτε να καταλάβετε αν έπρεπε να πληρώσουμε τα λύτρα.

Η μουσική ποτέ δεν προοριζόταν για ”δημόσια ακρόαση” (ωστόσο κάποια κλιπς υπήρξαν στην bonus κασέτα της επανέκδοσης του OK Computer). Εχει ενδιαφέρον».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.