Μουσείο Τυπογραφείας

Μπακογιάννη σε ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Δουλειά για άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα»

μπακογιάννηΜήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι αποφασισμένη να δουλέψει γρήγορα και αποτελεσματικά και η ανταπόκρισή της στα χρόνια προβλήματα των Χανίων θα είναι άμεση», έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Με γραπτή της δήλωση, η βουλευτής Χανίων απάντησε στην κριτική του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό της για το ζήτημα του Ιταλικού Στρατώνα και των παλιών Δικαστικών Φυλακών.
«Αντιλαμβάνομαι την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που έγινε κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε στο χρόνιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου Χανίων για αξιοποίηση των παλαιών δικαστικών φυλακών Χανίων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δικαστηρίων», σχολιάζει η κα. Μπακογιάννη και προσθέτει: «
Ως προς τους καμένους εδώ και ένα χρόνο Ιταλικούς στρατώνες, αυτό το οποίο είπα  είναι ότι ήταν μία περίεργη φωτιά (ως γνωστό η Πυροσβεστική θεώρησε ότι η φωτιά είχε ανάψει από κάποιους ανθρώπους που είχαν μπει στο κτίριο).Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια άλλη πληροφορία ή γνώση, δεν έχει παρά να την καταθέσει.»
Ως προς τις πιστώσεις, η κα. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι «αυτό που υπογράμμισα, είναι ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ένα χρόνο μετά, αυτή η πίστωση υπάρχει, διότι ως γνωστό κατά τη διάρκεια ενός έτους υπάρχει η πιθανότητα μια πίστωση να έχει μεταφερθεί και να έχει χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό. Το βέβαιο είναι ότι για ένα ολόκληρο χρόνο δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων  εμφανίστηκε ενοχλημένος μετά τις δηλώσεις που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Ιταλικό Στρατώνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο καμμένο ιστορικό κτήριο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, η κα Μπακογιάννη «υπέπεσε σε δύο τουλάχιστον ατοπήματα. Πρώτον, άφησε σοβαρό υπαινιγμό για κακόβουλο εκ προθέσεως εμπρησμό του κτηρίου, κάνοντας λόγο για “περίεργες φωτιές”. Αν γνωρίζει κάτι που δεν ξέρουν οι ανακριτικές Αρχές οφείλει να το καταθέσει. Το να σπέρνει υπόνοιες δεν είναι δείγμα πολιτικής υπευθυνότητας. Δεύτερον, είπε ότι «πιστώσεις για την ανακατασκευή του κτιρίου δεν υπάρχουν». Η κ. Μπακογιάννη όφειλε να είχε ενημερωθεί υπεύθυνα πριν από την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή της στο κτήριο του Στρατώνα. Εκτός εάν σκόπιμα αποσιώπησε την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το ότι το ποσόν των 6.000.000€ έχει όντως δεσμευτεί μετά από παρέμβαση του Γιώργου Σταθάκη ελάχιστες μέρες μετά την πυρκαγιά και με την υπ’ αριθμ. 70937/4-7-2019 έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019 στη ΣΑΕ 014 με κωδικό έργου 2019ΣΕ01400029». Όπως παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, «εάν συμβαίνει το πρώτο, να μην έχει φροντίσει δηλαδή να πληροφορηθεί επισήμως για τη δέσμευση του ποσού για την ανακατασκευή του Στρατώνα, πρέπει να σημειώσουμε ότι μια τόσο κραυγαλέα άγνοια δεν συγχωρείται, μάλιστα σε μια πολιτικό με την εμπειρία της κ. Μπακογιάννη. Αν η διαστρέβλωση της πραγματικότητας υπήρξε συνειδητή επιλογή της, κάποιος θα πρέπει να της θυμίσει ότι δεν είναι πια στην Αντιπολίτευση και πως με ό,τι λέει θα πρέπει να στηρίζει τη συνέχεια του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι «η δαπάνη αποκατάστασης του Ιταλικού Στρατώνα έχει πλήρως εξασφαλιστεί». «Εάν δεν εκταμιευθεί, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά σε αδράνεια των σημερινών υπευθύνων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.