Μουσείο Τυπογραφείας

Αβάντα στην ακροδεξιά

Η παρουσία εθνικιστών και ακροδεξιών στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας δεν δημιουργεί ανησυχία μόνο στην κυβέρνηση επειδή αισθάνεται πως διακινδυνεύεται η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στους υγιειώς σκεπτόμενους πολίτες που βλέπουν τον εθνικισμό να γιγαντώνεται, παρά το γεγονός ότι αυτές οι ψευτοκαταλήψεις είναι προς το παρόν περιορισμένου χαρακτήρα.
Η ακροδεξιά όμως συνεχώς ανανεώνει την παρουσία της. Βλέπει κανείς ότι ακόμη και στην εξέγερση των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία, η ακροδεξιά σπεύδει να εκμεταλλευτεί και να καρπωθεί την αγανάκτηση των πολιτών για το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει πουθενά δημοκρατία και όχι μόνο για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Στην Ελλάδα, πάντως, το γεγονός και μόνο ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι συνυφασμένη με την λιτότητα, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις αλλά και «αβάντα» στην ακροδεξιά και τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως τα κόμματα στο σύνολό τους έχουν κρυφά αλισβερίσια και μυστικούς κώδικες επικοινωνίας μέσα από την δήθεν κοινοβουλευτική αντιπαράθεση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.