Μουσείο Τυπογραφείας

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο “Αγροτικός Αύγουστος”

GENIKH arxeiou

» Με στόχο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων

Το “ταξίδι” του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνεχίζει ο “Αγροτικός Αύγουστος” που μεταφέρεται για τρίτη χρονιά έξω από τα όρια του Δήμου Χανίων με στόχο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας και ειδών λαϊκής τέχνης.

Στην έκθεση, που έχει ως σύνθημα “τα κρητικά προϊόντα αντιστέκονται στην κρίση”, συμμετέχουν πενήντα έξι παραγωγικές επιχειρήσεις από όλη την Κρήτη, με Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα – Βιολογικά προϊόντα, προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης.
Φέτος είναι η πρώτη φορά που η έκθεση μεταφέρεται στην Αθήνα και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη καθώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές.
Τα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια ο “Αγροτικός Αύγουστος” θα μεταφερθεί από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από τον ανδριάντα του Ελ. Βενιζέλου.
fotoΗ έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.
Οπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης «είμαι βέβαιος ότι η φετινή διοργάνωση τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη συμπρωτεύουσα θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τους τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας, τα προϊόντα που συνθέτουν μια μοναδική πρόταση ποιοτικής κρητικής διατροφής».
Ο κ. Σκουλάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διοργάνωση της έκθεσης “Αγροτικός Αύγουστος” για να επιστρέψουν οι καταναλωτές στα γνήσια, αγνά προϊόντα της Κρήτης και προκειμένου όπως είπε «τα ελληνικά προϊόντα να μην εκτοπίζονται και από τα ελληνικά ράφια των σούπερ μάρκετ από εισαγώμενα αμφιβόλου ποιότητας».
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιαννούλης επεσήμανε πως ο “Αγροτικός Αύγουστος” είναι μια επιτυχής προσπάθεια του Δήμου που στηρίζεται πάντα από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. «Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία που θα έχει η έκθεση και αυτήν τη φορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Γιαννούλης, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία ποιοτική σύγκριση ανάμεσα στα τοπικά προϊόντα και τα εισαγόμενα προϊόντα. Τα έξοδα του παραγωγού είναι τεράστια, γίνονται μεγάλες προσπάθειες και οι τιμές των τοπικών προϊόντων είναι τόσο συμπιεσμένες που δεν γίνεται να μειωθούν άλλο».
Ο γραμματέας του Ε.Β.Ε.Χ. κ. Τραχαλάκης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Χανίων στηρίζει τον “Αγροτικό Αύγουστο”, διότι «πιστεύουμε ότι τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης έχουν ανώτερη ποιότητα και είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια θα αναγνωριστούν από την ελληνική αγορά, ενώ θα υπάρξει εξωστρέφεια με εξαγωγές προς χώρες του εξωτερικού».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.