Μουσείο Τυπογραφείας

Ασφυκτικά χρονικά περιθώρια

Time is money conceptΣε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις ευεργετικές διατάξεις αναστολής πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών θα πρέπει να προχωρήσουν οι ωφελούμενοι (ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις) στον νομό Χανίων. Και αυτό γιατί η προθεσμία να καταθέσουν αίτημα υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις για τον ΕΦΚΑ τελειώνει στις 30 Απριλίου και το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε πριν από μερικές ημέρες.

Η αναστολή των πληρωμών για ΕΦΚΑ και Εφορία ισχύει για όλο τον νομό Χανίων με εξαίρεση τη Γαύδο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 14ης και της 25ης Φεβρουαρίου.
Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Κρήτης κ. Παντελής Πετσετάκης με βάση τις μέχρι σήμερα υπουργικές αποφάσεις «από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο αναστέλλονται οι ασφαλιστικές πληρωμές και οι πληρωμές στην Εφορία και στη συνέχεια ο ωφελούμενος πληρώνει για το διάστημα αυτό των 6 μηνών σε 12 μηνιαίες δόσεις (η ρύθμιση αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρήσεις».
Ειδικότερα για:
• ΕΦΚΑ: Αναφορικά με τις ευεργετικές διατάξεις για τον ΕΦΚΑ με βάση τις μέχρι σήμερα νομοθετικές παρεμβάσεις προβλέπεται ότι οι ωφελούμενοι (επιχειρήσεις, ελ. επαγγελματίες) θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτημα να υπαχθούν στις συγκεκριμένες διατάξεις μέχρι τις 30 Απριλίου. Παρότι μέχρι πρόσφατα το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είχε “ανοίξει”, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση που να πρωτοκολληθεί ώστε να μπουν στην ευεργετική διάταξη αναστολής των πληρωμών για ένα εξάμηνο.
• ΕΦΟΡΙΑ: Για τις οφειλές στην Εφορία προβλέπεται επίσης αναστολή των πληρωμών για έξι μήνες και στη συνέχεια από τον Αύγουστο η πληρωμή τους σε 12 δόσεις.
Αν κάποιος ωφελούμενος έχει ενταχθεί σε ρύθμιση πληρωμής των οφειλών του (π.χ. 100 δόσεις) δεν χάνει αυτή τη ρύθμιση ανεξάρτητα αν ενταχθεί ή όχι στη ρύθμιση αναστολής πληρωμών για 6 μήνες σε ΕΦΚΑ ή σε Εφορία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.