Μουσείο Τυπογραφείας

Ασφάλεια και πραγματικότητα

Η ΝΕΑ κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τον Κ. Μητσοτάκη, από την επόμενη μέρα της ορκωμοσίας της καλείται να αντιμετωπίσει πολλά σοβαρά και χρονίζοντα ζητήματα της καθημερινότητας: οικονομία/φορολογία, ασφάλεια (εσωτερική και εξωτερική), δικαιοσύνη, Αμυνα, ανεργία, δημόσια διοίκηση, Υγεία, Παιδεία κ.λπ.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών είναι ένα από τα κύρια θέματα στα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση, ηθελημένα ή αθέλητα, δεν έκανε και πολλά. Τουναντίον είχε ταυτιστεί μερικώς με πολλές πρακτικές (“Ρουβίκωνας”) που, αν μη τι άλλο, την αδικούσαν. Ετσι κι αλλιώς, σε όλη την επικράτεια υπήρχε -και υπάρχει- διάχυτο το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες που βλέπουν την εγκληματικότητα να αυξάνεται γύρω τους. Αυτή η από δεκαετίες “κληρονομημένη” ανασφάλεια, σε συνάρτηση με τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και τον τερματισμό του “μπάχαλου” στα Πανεπιστήμια και τους δρόμους, είναι ένα από τα αιτούμενα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ του εξωκοινοβουλευτικού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (φωτ.) ως υπουργού Προστασίας του πολίτη θεωρείται για πολλούς ένα εχέγγυο. Με δεδομένο δε το παρελθόν του ανθρώπου στη θέση αυτή και την εξάρθρωση, από αυτόν και τους συνεργάτες του, της εγκληματικής οργάνωσης 17Ν, ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Η ΧΩΡΑ, ταλαιπωρημένη επί μια δεκαετία από βαρύτατα μνημόνια και αβάσταχτες περικοπές στελεχών σε νευραλγικούς τομείς (όπως η ασφάλεια) είναι αφημένη στο έλεος της εγκληματικότητας. Φυσικά, όπως έχουν εξελιχθεί σήμερα τα πράγματα, η ασφάλεια δεν κερδίζεται με τη χρήση βίας μόνο. Χρειάζεται και μια άλλη γενικότερη τακτική αντιμετώπισης, με ευελιξία και διπλωματικότητα…

ΑΣ πούμε, μπορούμε άραγε, ως κράτος, να ξεριζώσουμε τα αίτια της βίας και της εγκληματικότητας που τις γεννούν; Μπορούμε να επαναφέρουμε την καθημερινότητα του πολίτη σε ανεκτά επίπεδα με αξιοπρεπείς δουλειές, ανεκτούς μισθούς, ελάφρυνση φόρων, πάταξη φοροδιαφυγής, απαραίτητους διορισμούς, δικαιοσύνη, εκκίνηση της περίφημης ανάπτυξης κ.λπ.);

ΑΛΛΑ και μόνον ότι ο κ. Μητσοτάκης δίνει πρωταρχική σημασία στο θεσμό της ασφάλειας των πολιτών, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Επιβεβαιώνει τουλάχιστον τη βούλησή του να αλλάξει το κλίμα σε έναν τομέα στον οποίο και η οικογένειά του έχει θύματα και ο κόσμος περιμένει πολλά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.