Μουσείο Τυπογραφείας

Ασανσέρ οι τιμές του πετρελαίου

petrelaioΗ αγορά πετρελαίου αδυνατεί να ακολουθήσει σταθερή τροχιά. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Ναυτεμπορική, οι τιμές άλλοτε ανακάμπτουν χάρη στην ευρύτερη αισοδοξία της αγοράς για αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και άλλοτε επιστρέφουν σε τροχιά πτώσης εξαιτίας των φόβων ότι τελικά η ραγδαία επιβράδυνση ή και η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Σήμερα ήρθε και πάλι η ώρα της πτώσης, με την τιμή του αργού τύπου μπρεντ να υποχωρεί περίπου 1,5% στα 61,4 δολάρια το βαρέλι και την τιμή του αμερικανικού αργού να καταγράφει ανάλογη πτώση στα 52,41 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές είχαν επιδοθεί σε ένα ράλι το πρώτο τετράμηνο του έτους, αλλά έκτοτε έχουν υποχωρήσει περίπου 20% παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του επιμένουν στη συμφωνία για μείωση της προσφοράς. Μεγάλο βαρίδι είναι η ανησυχία για κάμψη της ζήτησης από τις μεγάλες οικονομίες, που κατεβάζουν συνεχώς ταχύτητα, αλλά και στρέφονται σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.