Μουσείο Τυπογραφείας

…Ας ευλογούμε τον Αγώνα μας για Δικαίωση…

…Σε κάθε άνθισμα της Ζωής…
Η Ανδρομάχη Χουρδάκη, βαφτισμένη στα «ιερά νάματα» του Μύθου, των Μύθων της Πολιτείας του Αισχύλου, εκφράζεται με την αρμονία και το μέτρο, και με τις δοκιμότερες των λέξεων, για να “αναρτηθούν”, ως μικρά αραβουργήματα στον λευκό χιτώνα της Ποίησης, και να “εγκριθούν”, επαξίως!
Σ’ ένα σύμπαν υπαρξιακών διεργασιών, αναζητεί το άγιο λυγμό, πριν αναλυθεί στο καθαρτήριο υγρό, της καρδιάς γέννημα,  και και των ομμάτων αγλάισμα…
…Εκφράζεται με ακρίβεια, εσωτερικότητα, ειλικρίνεια, “πειθαρχία”, και η λυτρωτική ανάσα της, βρίσκει τον αναγνώστη στην καρδιά!
Τον οποίο αναγνώστη σέβεται μ’ ένα τακτ εκλεπτυσμένο.., όχι βέβαια ως αστική ευγένεια, αλλά ως υπέρτατη καλοσύνη, να μην βαρύνει υπέρ του δέοντος το θυμικό του…, με την προσωπική της θλίψη…
Αφού η Ανδρομάχη, έχει αγγίξει την τραγικότητα, αξιωμένη σε υψηλές κλίμακες πόνου, και εμπειρίες πένθους, ιδιαίτερα σκληρές…, με το να έχει χάσει όλα της τα αγαπημένα πρόσωπα, που «πλάγιασαν για πάντα στην ιερή γη της Ελευσίνας», όπως γράφει συγκλονιστικά!
Τριάντα περίπου ποιήματα, αλλά αρκούν να δώσουν εκδοχή και στίγμα, σ’ ένα ωραίο μικρό βιβλίο, εύχρηστο και αισθητικά ποιοτικό, που εξέδωσαν οι εκδόσεις Ραδάμανθυς.
Τα «αυθεντικά ριζώματα» των Ελευσίνιων Μύθων, είναι οι εμπνευστικές απαρχές της, αλλά και τα βιώματα και οι υπαρξιακές της αναζητήσεις και αναμετρήσεις με απαντήσεις και ποθούμενα καρδιάς…
Ως φιλόλογος και ευαίσθητη δασκάλα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, κατέχει την γλώσσα αλλά και κοινωνεί τη σοφία και τον Πολιτισμό της Καλοσύνης της Λαϊκής Ψυχής… Αλληλέγγυα άλλωστε και γενναιόδωρη, με τρυφερότητα πολλή, αφιερώνει τον ποιητικό λόγο της, στην Ψυχή της Γυναίκας.
Μειγνύει πεζό λόγο και ποιητικό, συνειδητά, και ανάγει την Αγέλαστο Πέτρα που δέχτηκε το δάκρυ της Δημάτηρος για την Περσεφόνη της, σε διάδημα, το οποίο φωτίζει τον βηματισμό της.., θαυμάσιο και φεγγερό!
Την ευχαριστώ θερμά που με τίμησε να παρουσιάσω την συλλογή της “Τα σκουλαρίκια της Περσεφόνης” και σας καλώ αναγνώστες μου απόψε, στις 18:30 στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, σε μιαν εκδήλωση, από την οποία τίποτα δεν θα λείπει… Αναλύσεις, απαγγελίες, Μουσική, συντονισμός, χαιρετισμοί, πινελιές εικονικής αισθητικής, και βεβαίως συγκίνηση…
Θα τη.. συνοδέψουμε, με το κέρασμα που θα ακολουθήσει… Σας περιμένουμε. Με χαρά και τιμή…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.