Μουσείο Τυπογραφείας

Άρθρο του Κ. Χατζηδάκη στα “Χ.ν.”: «Ενα παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα»

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα. Η μοιρολατρία και η απαισιοδοξία δίνουν τη θέση τους στην ελπίδα. Οι Έλληνες πολίτες στρέφονται πλέον στην Νέα Δημοκρατία, ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν είναι, όμως, μόνο οι πολίτες. Την επόμενη μέρα των Ευρωπαϊκών εκλογών, το χρηματιστήριο εκτινάχθηκε και τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου έκαναν ράλι, τάσεις που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν ένα σωρό δυσκολίες. Για παράδειγμα, τα κόκκινα δάνεια στα οποία είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές ή η ΔΕΗ που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ωστόσο, υπάρχουν μία σειρά από λόγοι που κάνουν και τους πολίτες και τους επενδυτές να αισθάνονται αισιοδοξία για την Ελλάδα.
Η πρώτη πηγή αισιοδοξίας σχετίζεται με το πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που έχουμε για την επόμενη μέρα. Ένα σχέδιο απολύτως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Το οποίο περιλαμβάνει μια εμπροσθοβαρή νομοθέτηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, στο πρώτο κιόλας εξάμηνο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το σύνθημα που περιγράφει συνοπτικά το πρόγραμμά μας είναι η “Ισχυρή Ανάπτυξη για Αυτοδύναμη Ελλάδα”. Και βασίζεται σε μία απλή παραδοχή, που δεν διεκδικεί το Νόμπελ οικονομίας, το οποίο κατά τα άλλα αφήνουμε στους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη. Η παραδοχή αυτή είναι ότι η Ελλάδα θα πάψει να σέρνεται, μόνο αν έχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Για να έρθει, όμως, η ανάπτυξη, χρειαζόμαστε επενδύσεις. Και για να προσελκύσουμε επενδύσεις, χρειαζόμαστε χαμηλότερους φόρους μέσα σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη ρευστότητα. Όπως και τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης, με ισχυρή εντολή, που να εμπνέει σιγουριά στους επενδυτές. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας και να δημιουργήσει πολλές, καλοπληρωμένες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, πέρα από το σοβαρό μας πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, υπάρχει και μια σειρά από επιπλέον προϋποθέσεις που δημιουργούν αισιοδοξία  ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις: Στις ευρωεκλογές, δεν ηττήθηκε μόνο ο κ. Τσίπρας, αλλά ο λαϊκισμός  γενικότερα, καθώς όλα σχεδόν τα λαϊκιστικά κόμματα πήραν την κατιούσα. Αποσοβήθηκε, επίσης, ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών το 2020 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω του μπερδέματος του ΣυΡιζΑ στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Και τέλος, γιατί στην προσπάθεια ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι ένας σύγχρονος Ευρωπαίος πολιτικός, με διεθνείς παραστάσεις, ένας manager που εργάζεται με στοχοθεσία και χρονοδιαγράμματα. Ο πρωθυπουργός που χρειαζόμαστε δηλαδή, αν θέλουμε, όχι απλά να αλλάξουμε κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει σελίδα η χώρα.
Για όλους, λοιπόν, τους παραπάνω λόγους, κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες στις 7 Ιουλίου. Διότι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δείχνουν να έχουν συγκεντρωθεί οι προϋποθέσεις που μπορούν να κάνουν το ελατήριο της ανάπτυξης, που ήταν συμπιεσμένο για τόσο καιρό, να εκτιναχθεί. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Την Ελλάδα των ίσων ευκαριών. Τη φωτεινή και αυτοδύναμη Ελλάδα.

1 σχολιο

  • [Μαρία Καραβούλια] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ένας σύγχρονος μοντέρνος πολιτικός Κώστα Χατζιδάκη τρώει πρώτα τα χρόνια του από τη νεαρά ηλικία και ζημώνεται στην πολιτική ζωή και μετά αποφασίζει αν είναι άξιος και δυναμικός να διεκδικήσει την πρωθυπουργική καρέκλα. Εδώ στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης υπάρχει ένα ερώτημα. Πότε ασχολήθηκε το άτομο αυτό με πολιτικές σπουδές όταν ο ίδιος έχει αναφέρει ότι η σύζυγος τους Μαρέβα τον παρότρυνε να αφήσει τη θέση του τραπεζικού για να ασχοληθεί με την πολιτική. Της χρωστά λέει ευγνομωσύνη και της στέλνει φιλάκια ηλεκτρονικά για να δούμε μεταξύ των άλλων πόσο θερμός άνδρας είναι. Και μπορεί να είναι αλλά τι σχέση έχει η θερμότητα με την ικανότητα και την πείρα που χρειάζεται για ένα άτομο να θεωρηθεί άξιο για την θέση του κυβερνήτη της χώρας του.
    Ακόμα και οι ευρωπαίοι έχουν απορήσει για μια ακόμη φορά, τι ρόλο παίζει πια ο ελληνικός λαός και γιατί δυσκολεύεται να βγει από την αμάθεια ώστε να πάψει να ψηφίζει μια ζωή στα ίδια ονόματα του παρελθόντος αφού ξέρει τι τον περιμένει..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.