Μουσείο Τυπογραφείας

Αρον – άρον επιστρέφει η λαϊκή στα Δικαστήρια

» Μετά τη λανθασμένη απόφαση του Δήμου Χανίων για μεταφορά της στην Αγία Μαρίνα

Στην οδό Γιαμπουδάκη και Δημακοπούλου, επιστρέφει από τις 3 Αυγούστου η λαϊκή της Δευτέρας, μετά από αίτημα των εμπόρων και παραγωγών, καθώς η χωροθέτησή της στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας δεν είχε την αναμενόμενη κίνηση.

H σχετική εισήγηση της επιτροπής λαϊκών αγορών, αφού έλαβε το “πράσινο φως” από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Χανίων, “πέρασε” χθες από την επιτροπή ποιότητας ζωής και θα τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, την Τετάρτη 29 Ιουλίου. Στόχος είναι η μεταφορά να γίνει άμεσα από την επόμενη κιόλας εβδομάδα και όχι μετά το πέρας της περιόδου για την οποία ισχύει η χωροθέτηση, δηλαδή τις 30 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως η μετακίνηση της λαϊκής από τα Δικαστήρια στην Αγία Μαρίνα, έγινε κυρίως για να αποσυμφορηθεί το κέντρο από το κυκλοφοριακό που δημιουργούταν κάθε Δευτέρα ενώ από την πρώτη στιγμή, έμποροι και παραγωγοί είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο θα είναι βιώσιμη αυτή η κίνηση.
Πάντως, στον Δήμο Χανίων εκτιμούν πως η μειωμένη κίνηση οφείλεται στις ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού (υγειονομικά μέτρα και απουσία τουριστών) και σκέφτονται να επαναφέρουν τη χωροθέτηση στην Αγία Μαρίνα, το επόμενο καλοκαίρι.

1 σχολιο

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μιας και θέλουν οπωσδήποτε να μεταφερθεί η λαϊκή, ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνει ολική και όχι σαν υπο-λαϊκή. Δηλαδή, μετά από σύσκεψη των οργάνων της Διοίκησης των λαϊκών αγορών να θεσπίσουν ότι εμπόροι ή παραγωγοί, εκ περιτροπής ή με κυλιόμενες μέρες να συγκροτούν την λαϊκή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η λαϊκή των Δικαστηρίων αλλά και οι παραγωγοί και οι καταναλωτές να είναι όσο το δυνατόν ικανοποιημένοι. Με εκτίμηση!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.