Μουσείο Τυπογραφείας

Αργεί ακόμα το άνοιγμα του Β.Ο.Α.Κ.

STALOS3Ελπίδες ότι θα μπορεί να ανοίξει ο Β.Ο.Α.Κ. στο ύψος του Σταλού, ίσως και στα δύο ρέματα, μέσα στο επόμενο 10ήμερο άφησαν οι μελετητές που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Αντίθετα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην οδό Μαλινδρέτου όπου, όπως έδειξαν οι γεωτρήσεις, η ολίσθηση είναι πολύ μεγάλη και απαιτείται σοβαρό τεχνικό έργο.

malindretou

Η κατάσταση στην οδό Μαλινδρέτου είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή έδειξαν οι ερευνητικές γεωτρήσεις

Από τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει και τη μελέτη ανακατασκευής του Β.Ο.Α.Κ., ο κ. Παναγής Τονιόλος τόνισε σε χθεσινή σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ότι έχουν στα χέρια τους τις μετρήσεις από τις ερευνητικές γεωτρήσεις.

Οπως επισημάνθηκε, σε ό,τι αφορά τον Β.Ο.Α.Κ. στο ύψος του Σταλού:

• Η κλίση που δόθηκε στα πρανή κατά την κατασκευή του έργου είναι πολύ μεγάλη.

• Πλέον εκτός από το νότιο τμήμα υπάρχει σοβαρό θέμα και στο βόρειο τμήμα των πρανών.

• Μπορεί για την τουριστική περίοδο να δοθεί προσωρινή λύση μέσα σε ένα δεκαήμερο με έργα στήριξης των πρανών ώστε να περιοριστούν οι καταπτώσεις.

• Η οριστική λύση απαιτεί μεγάλο τεχνικό έργο το οποίο θα πρέπει να προγραμματιστεί.

«Με πήρε ένας πατέρας και μου είπε ότι δεν μπορεί να πάει το παιδί του στο σχολείο επειδή είναι κλειστός ο Β.Ο.Α.Κ. Τι θα έλεγε αν τον ανοίγαμε και έπεφτε πάνω στη δεύτερη κατολίσθηση προχθές και είχαμε χειρότερα;» ήταν το σχόλιο του περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη, όταν άκουσε τους μελετητές.

Οι μελετητές αναφέρθηκαν επίσης και στα αποτελέσματα των ερευνητικών γεωτρήσεων στην οδό Μαλινδρέτου και στον λόφο που βρίσκεται δίπλα της.

«Το έδαφος έχει ολίσθηση 10 και 20 μέτρα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» είπαν οι μηχανικοί υπογραμμίζοντας ότι θα απαιτηθεί «πολύ μεγάλο έργο προκειμένου να στηριχθεί ο λόφος».

2 σχολια

  • [Δημητρης] ~ 16 Φεβρουαρίου 2019 ~ 15:43 ~ Απάντηση

    Δηλ. κ. Αρναουτακη αν γινοταν κατολισθηση στις ανηφορες μετα το Παλαιοκαστρο θα ειχατε τον ΒΟΑΚ δυο μηνες και αν ,κλειστο.Δεν νομιζω.

  • [MANOS] ~ 16 Φεβρουαρίου 2019 ~ 17:10 ~ Απάντηση

    Το επί έτη παραμελημένο γενικό οδικό δίκτυο ειδικά του νομού μας έδειξε ότι δεν αντέχει άλλο. Τα τελευταία χρόνια όλη η βαρύτητα βελτίωσης και συντήρησης των οδικών δικτύων της Κρήτης επικεντρωνόταν στα δίκτυα των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου και δευτερευόντως στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης. Οι έντονες καιρικές συνθήκες των δύο τελευταίων μηνών ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την ανάδειξη όλων αυτών των θεμάτων που συχνά πυκνά δημοσιεύονται στις φιλόξενες σελίδες της πιο έγκριτης εφημερίδας του τόπου μας. Αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη τους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν υπάρχουν αυτές, θα είχαμε γλυτώσει τις περισσότερες από αυτές τις καταστροφές ή τουλάχιστον με τις λιγότερες συνέπειες και ας μαντέψω, με λιγότερα χρήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.