Μουσείο Τυπογραφείας

Αρχίζει τις γεωτρήσεις στο Ισραήλ η Energean

PLATFORMATo γεωτρητικό της πρόγραμμα για το 2019 στο Ισραήλ ξεκίνησε η Energean Oil and Gas, όπως ανακοίνωσε. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης και τη γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς. Πέραν του συγκεκριμένου προγράμματος, η Energean έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει έξι ακόμη γεωτρήσεις, με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την εταιρεία Stena Drilling.

Το γεωτρητικό πρόγραμμα εκτελείται από το πλοιογεωτρύπανο «Stena DrillMAX». Πρόκειται για πλοιογεωτρύπανο 6ης γενιάς, που έχει τη δυνατότητα να διενεργεί γεωτρήσεις σε βάθος έως και 10.000 μέτρα. Με τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης, η εταιρεία δρομολογεί την εξόρυξη των 67 δισ. κυβικών μέτρων (2,4 τρισ. κυβικών ποδιών) φυσικού αερίου που διαθέτει στο Ισραήλ, η οποία θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 με τη διάθεση φυσικού αερίου στην ισραηλινή αγορά.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, mε δεδομένο ότι η Energean διαχειρίζεται την παραχώρηση του Πρίνου, η εν λόγω πλωτή μονάδα αποτελεί μία επίσης προέκταση με ελληνικό «άρωμα», που μπορεί να έχει η ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου στη γεώτρηση «Γλαύκος 1» στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.