Μουσείο Τυπογραφείας

Αρχαιολογικά ευρήματα στα Τοπόλια

Αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την παράκαμψη Τοπολίων. Στο γεγονός αυτό αποδίδονται οι καθυστερήσειες που παρουσιάστηκαν το έργο, το οποίο πάντως όπως ξεκαθάρισε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης “ξεμπλόκαρε”.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, με συμμετέχοντες τον Δήμαρχο Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη, τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Μαρία Κασσωτάκη, στελέχη του Δήμου Κισσάμου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο κ. Βουλγαράκης διευκρίνισε ότι τους συμμετέχοντες απασχόλησε πρώτον η αναγκαστική μετατόπιση κάποιων αγωγών ύδρευσης και δεύτερον κάποια αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν πάνω στη χάραξη του νέου δρόμου και χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή. «Το κομμάτι της αρχαιολογίας χρηματοδοτήθηκε από το έργο και τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν για 5 μήνες εργάτες που θα βοηθήσουν να “τρέξει” το έργο, ενώ η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει με περίπου 280 χιλιάδες ευρώ τη μετεγκατάσταση των σωλήνων ύδρευσης», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.

Πρόσθεσε, δε, αστειευόμενος ότι αν δεν βρεθεί κανένας βασιλικός τάφος το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2019…

1 σχολιο

  • [Coba] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ας αναδειχθει ο αρχαιολογικος χωρος αυτό προεχει!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.