Μουσείο Τυπογραφείας

Απρόσμενος… κολυμβητής σε παραλία των Χανίων

Έναν απρόσμενο κολυμβητή αντίκρισαν λουόμενοι στην παραλία Άπτερα στα Χανιά το μεσημέρι της Κυριακής. Ο λόγος για ένα καρχαριοειδές, πιθανότατα “μακρυχέρη” (Carcharinus longimanus), ο οποίος βρέθηκε στην παραλία χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Αυτό έγινε με τη βοήθεια κολυμβητών που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι αντέδρασαν με ψυχραιμία. 

Σύμφωνα με τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ο ωκεάνιος λευκοπτέρυγος καρχαρίας (επιστημονική ονομασία Carcharinus longimanus – Καρχαρίνος ο μακροχέρης) ή μακρυπτερυγοκαρχαρίας είναι ένας μεγάλος πελαγικός καρχαρίας, του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι τα μακριά, στρογγυλά πτερυγία με λευκά ακροπτέρυγα. Ζει σε τροπικά και υποτροπικά νερά, σε βάθος 150 μέτρων.Φτάνει σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, αν και σπάνια είναι μακρύτεροι από τρία.Τρέφεται κυρίως με κεφαλόποδα και ψάρια. Είναι ζωοτόκο είδος καρχαρία.

Τις φωτογραφίες μα έστειλες αναγνώστρια της εφημερίδας.

1 σχολιο

  • [Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας] ~ 9 Ιουλίου 2018 ~ 18:06 ~ Απάντηση

    Είναι γαλάζιος καρχαρίας (Prionace glauca) και όχι Καρχαρίνος ο μακροχέρης (Carcharinus longimanus).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.