Μουσείο Τυπογραφείας

“Απόβαση” Σκανδιναβών τον Ιούνιο στα Χανιά

aeroplano-aerodromio-enaerios-xoros“Απόβαση” στο αεροδρόμιο Χανίων έκαναν τον Ιούνιο Σκανδιναβοί επισκέπτες, καθώς Νορβηγοί, Σουηδοί και Δανοί ήταν οι περισσότεροι που πέρασαν τις πύλες του “Δασκαλογιάννης” τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, με τους Βρετανούς να συμπληρώνουν επίσης την τετράδα.

25

Στα αξιοσημείωτα των στατιστικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport, το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από ένα αρνητικό τρίμηνο, καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο (συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018), με την ελπίδα πλέον η εικόνα αυτή να παγιωθεί. Αυτό πιστεύουν και στη Fraport άλλωστε, εκτιμώντας ότι «τελείωσε το φαινόμενο της Ryanair», η επίπτωση δηλαδή από την αποχώρηση της Ιρλανδικής εταιρείας από τον νομό μας.
Αναλυτικά, τον Ιούνιο διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο Χανίων 460.470 επιβάτες , αριθμός αυξημένος κατά 3,4% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2018. Από αυτούς, οι 399.671 ήταν με διεθνείς πτήσεις (αυξημένοι κατά 0,6% συγκριτικά με πέρυσι) και οι 60.799 με πτήσεις εσωτερικού (αυξημένοι κατά 26,9% συγκριτικά με πέρυσι). Ο συνολικός αριθμός πτήσεων στο Δασκαλογιάννης τον Ιούνιο ήταν 2.998, εκ των οποίων 602 εσωτερικού (αυξημένες κατά 78,1%) και οι 2.396 διεθνείς (μειωμένες κατά 1,8%).
Αναλύοντας τον αριθμό των επιβατών που διακινήθηκαν από το “Δασκαλογιάννης” οι 203.105 ήταν αφίξεις, οι 190.626 αναχωρήσεις και οι 5.940 “Transit” , επιβάτες δηλαδή που είχαν ενδιάμεσο σταθμό στα Χανιά και άλλαξαν πτήση.
Ζητούμενο πλέον παραμένει η είσοδος μιας εταιρείας χαμηλού κόστους στις γραμμές εσωτερικού, που θα λειτουργήσεις προς όφελος των επιβατών, ρίχνοντας τις “αλμυρές” τιμές που παρατηρούνται ειδικά στις πτήσεις προς/από Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.