Μουσείο Τυπογραφείας

Απόσταξη τσικουδιάς

Εκδήλωση όπου αναβίωσε το έθιμο της απόσταξης της τσικουδιάς, πραγματοποιήθηκε χθες στο παραδοσιακό σπίτι της Σούδας σε συνεργασία με το Μ.Α.Ι.Χ.  προσελκύοντας αρκετό κόσμο.
Για την γιορτινή τους εκδήλωση ο νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας Ηλίας Φραγκεδάκης δήλωσε: «Πριν από 40 ημέρες κάναμε τα τρυγοπατήματα και μαζέψαμε τα στράφυλα στον χώρο δίπλα από το πατητήρι μέσα σε βαρέλια και αφού έγινε η ζύμωση ήρθε η ώρα να βγάλουμε την αγνή ποιοτική τσικουδιά μας. Το καζάνι φέτος είναι καινούργιο και μας το έφερε το Μ.Α.Ι.Χ. και είναι κοντά μας μαθητές του από διάφορες χώρες του εξωτερικού έχοντας αρχηγό της ομάδας τον Αντώνιο Τηγάνη από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος έκανε και χρέη διερμηνέα για τα παιδιά της παρέας του. Ο καιρός είναι καλός και ο κόσμος είναι αρκετός και  έρχονται συνέχεια κι άλλοι. Θα διασκεδάσουμε μέχρι αργά έχοντας μαζί μας και τον χορευτικό Σύλλογο της Σούδας “Αροδαμό”. Εχουμε χρέος να διατηρήσουμε τα ήθη και τα έθιμα μας στις επόμενες γενιές και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πάντα κοντά μας βρίσκονται πολλά μικρά παιδιά».
Από την πλευρά των φοιτητών του ΜΑΙΧ ο επικεφαλής τους δήλωσε: «Ηρθαμε εδώ ώστε να ξεναγηθούμε και να δούμε την πραγματική παραδοσιακή αγροτική οικονομία της ζωής της Κρήτης και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλα τα τμήματα καθώς μπόρεσαν να δουν την επιστήμη τους στη λαϊκή της μορφή».
Την εκδήλωση συντόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Φωκάς ο οποίος έκανε και την ξενάγηση στο παραδοσιακό σπίτι των φοιτητών του ΜΑΙΧ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.