Μουσείο Τυπογραφείας

Αποστάσεις Σταθάκη από τις γεννήτριες στον Αποκόρωνα

P1210264Στην απόσυρση των ρυπογόνων μηχανών της ΔΕΗ που τοποθετήθηκαν στον Αποκόρωνα προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά το δημοσίευμα των “Χανιώτικων νέων” που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της περιοχής και έθεσε σε συναγερμό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο  αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του στο δημαρχείο Χανίων. Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε “αστοχη” την ενέργεια της ΔΕΗ και επεσήμανε πως βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως «η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επέβαλε στη ΔΕΗ να αυξήσει τη δυναμικότητα στην Κρήτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποιες στιγμές στην διάρκεια του καλοκαιριού, Ιούλιο – Αύγουστο, που έχουμε απότομη οριακή αύξηση της ζήτησης ρεύματος στην Κρήτη. Αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτό το δίμηνο Ιούλιο – Αύγουστο και αναφέρεται αποκλειστικά στις λίγες ώρες που εμφανίζεται μια απότομη αύξηση της ζήτησης λόγω κλιματιστικών στον τουρισμό. Αρα για αυτό το συμπληρωματικό ευμετάβλητο δυναμικό δηλαδή πολύ μικρές γεννήτριες προκειμένου να μπαίνουν σε λειτουργία μόνο αυτές τις στιγμές η ΡΑΕ κάλεσε τη ΔΕΗ να εγκαταστήσει αυτές τις μικρές γεννήτριες. Η ΔΕΗ έκανε μία άστοχη ενέργεια και εγκατέστησε αρκετές από αυτές στον Αποκόρωνα. Αυτή η ενέργεια δεν ήταν σωστή διοτί δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για το πρόβλημα, ούτε με τον δήμο, ούτε με την τοπική κοινωνία. Η απάντηση σε αυτό είναι ότι ενημερώσαμε τον δήμαρχο και επ’ ευκαιρία θεωρώ ότι μετά από αυτή την εκτενή ενημέρωση διότι σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ προκειμένου να βρεθεί λύση και να μεταφερθούν».

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο Αποκορώνου ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά της κυβέρνησης και μάλιστα προεκλογικά».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χ.ν.” της Τρίτης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.