Μουσείο Τυπογραφείας

Απόπειρα δωροδοκίας της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού από 11χρονη για τα… «μυστικά» των δράκων

19189744Όταν η παιδική αθωότητα συνδυάζεται με την αποφασιστικότητα, τότε τα αποτελέσματα είναι υπέροχα. Όπως μεταδίδει το cnn.gr, ενα 11χρονο κοριτσάκι στη Νέα Ζηλανδία έστειλε επιστολή στην Τζασίντα Άρντερν, ζητώντας της να ξεκινήσει κυβερνητική έρευνα για την ύπαρξη δράκων. Μάλιστα, για να κάνει πιο… πειστικά τα επιχειρήματά της έβαλε ένα χαρτονόμισμα μέσα στον φάκελο με στόχο να «δωροδοκήσει» την πρωθυπουργό.

Η Βικτόρια, έγραφε μόνο το μικρό της όνομα στην επιστολή, ρώτησε την Άρντερν αν η κυβέρνησή της γνωρίζει το οτιδήποτε για την ύπαρξη δράκων και εξέφραζε την επιθυμία της να γίνει εκπαιδεύτριά τους.

Για να πείσει την πρωθυπουργό της χώρας να υποκύψει στα αιτήματά της, συμπεριέλαβε ένα χαρτονόμισμα 5 νεοζηλανδικών δολαρίων (περίπου 3 ευρώ) στο γράμμα της.

Η είδηση πρωτοείδε το φως της δημοσιότητας από έναν χρήστη του Reddit, που δημοσίευσε την επιστολή γράφοντας πως η αδελφή του ήθελε «να δωροδοκήσει την Τζασίντα».

Ήθελε «να μάθει τι γνωρίζει η κυβέρνηση για τους δράκους, εάν έχουν βρει κάποιον και αν μπορεί να τους εκπαιδεύσει», έγραψε ο χρήστης.

Η Άρντερν απάντησε στην πρωτότυπη επιστολή με ένα χειρόγραφο σημείωμα, γνωστοποιώντας στο παιδί πως η κυβέρνηση «αυτή την περίοδο δεν ασχολείται με δράκους».

«Ακούσαμε τις προτάσεις σου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δυστυχώς, όμως, αυτή την περίοδο δεν ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Έτσι, λοιπόν, σου επιστρέφω τα χρήματα της δωροδοκίας και σου εύχομαι τα καλύτερα».

Φυσικά, η απάντηση δεν θα μπορούσε να τελειώνει εκεί. Σε υστερόγραφό της η Άρντερν τονίζει πως θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική μήπως και δει κάποιον δράκο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.