Μουσείο Τυπογραφείας

Απολύσεις από τη Novartis

w01-204339novartis4Προσωπικό (ιατρικούς επισκέπτες) σε όλη την Κρήτη απέλυσε η Novartis ακολουθώντας την πολιτική και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό του δυναμικού τους επικαλούμενες τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.
Ειδικότερα από τα 4 άτομα που εργάζονταν για την Novartis στα Χανιά, δεν απολύθηκε μόνο μια γυναίκα που είναι έγκυος. Τρία άτομα επίσης απολύθηκαν από το Ηράκλειο όπου έμεινε ένα άτομο για να καλύψει όλη την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Συνολικά με βάση στοιχεία από την Πανελλήνια Ένωση Ιατρικών Επισκεπτών μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου είχαν απολυθεί 65 άτομα σε όλη τη χώρα. Η δικαιολογία πέρα από τη μείωση των τιμών του φάρμακου ήταν ότι η εταιρεία αναμένει πρόστιμα σε βάρος της από τη δικαστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει σε βάρος της.
Όπως μας ανάφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Δυτικής Κρήτης κ. Θεμιστοκλής Γεωργιάδης το 2004 μόνο σε Χανιά και Ρέθυμνο εργάζονταν 140 ιατρικοί επισκέπτες όταν σήμερα δεν ξεπερνούν τους 40.
«Οι εταιρίες και μάλιστα οι πολυεθνικές πρέπει να ανταποδώσουν στην κοινωνία μέρος της κερδοφορίας τους σε θέσεις απασχόλησης και όχι να αποδίδουν μόνο μερίσματα στους μετόχους» τονίζει σε ανακοίνωση του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, Φαρμακουπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων, που έχει ενημερώσει τόσο της ΓΣΕΕ όσο και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τις απολύσεις, όσο και το Υπουργείου, τη Διεύθυνση Εργασίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.