Μουσείο Τυπογραφείας

Αποκατάσταση οικίας Μίκη Θεοδωράκη

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανακατασκευή της πατρικής οικίας του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στον Δήμο, παρουσία των αντιδημάρχων Πολιτισμού Βαρβάρας Περράκη και Οικονομικών Νεκτάριου Αλεξανδράκη, του προέδρου του “Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη” Γιώργου Αγοραστάκη, της γραμματέως Ελισάβετ Βερούλη και των μελών του Συλλόγου Ματθαίου Φρατζεσκάκη και Στέλιου Λαϊνάκη. Οπως γνωστοποίησε στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Αγοραστάκης, το 2015 ο Μίκης Θεοδωράκης γίνεται ενενήντα ετών και ήδη πολλές πόλεις προετοιμάζονται για μεγαλοπρεπή εορτασμό.

«Ο τόπος του, η πόλη του, όχι μόνο δεν πρέπει να μείνει πίσω, αλλά πρέπει έγκαιρα να προετοιμάσει αντάξιες του τέκνου της εκδηλώσεις και γεγονότα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Μουσείο στον Γαλατά, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει το δημοπρατημένο έργο πολύ γρήγορα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Χανίων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, ο κ. Αγοραστάκης δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος θα εξαντλήσει τις προσπάθειές του να πραγματοποιηθεί παράλληλα το υπόλοιπο έργο με χορηγίες, όπως και να εκπονηθεί μία μουσειολογική μελέτη για τη λειτουργία του, ενώ προτάθηκε και η καθιέρωση σε ετήσια βάση “Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη”, το οποίο θα κορυφώνεται στο τέλος Ιουλίου στα Χανιά. «Ο Σύλλογος είναι έτοιμος να συμβληθεί με τον Δήμο και με άλλους κεντρικούς φορείς του Νομού με προγραμματική σύμβαση προκειμένου να διοργανωθούν υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκδηλώσεις στο όνομα του Μίκη Θεοδωράκη», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστάκης. Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε από την πλευρά του ότι βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η αποκατάσταση και επισκευή της πατρικής οικίας του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά, γι’ αυτό και έχουν επιταχυνθεί οι σχετικές διαδικασίες. «Πρόκειται να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο εντός της επόμενης εβδομάδας και θα είμαστε έτοιμοι για έναρξη εργασιών έως το τέλος Νοεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χανίων. Ο κ. Βάμβουκας αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου για τη διοργάνωση του “Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη”, ενώ θα συσταθεί προς αυτή την κατεύθυνση άμεσα κοινή Επιτροπή. Τέλος, όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, θα υπάρξει προσπάθεια από πλευράς Δήμου, ώστε το εν λόγω φεστιβάλ να συμπέσει με την ημερομηνία εορτασμού των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη στις 29/7/2015.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.