Μουσείο Τυπογραφείας

Aποφράδα ημέρα

29 Μαΐου ημέρα αποφράδα. Πτώση της Βασιλεύουσας. Θρήνος και οδυρμός. Μια μαύρη μέρα για τον Ελληνισμό. Μια μέρα που δεν λησμονιέται.
Την αποφράδα αυτή ημέρα ο μεγάλος Κρητικός ηγέτης, στα 99 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή για τα μαρμαρένια αλώνια, δίπλα σ’ όλους τους άλλους ήρωες, αγωνιστές της Ελλάδας πατρίδας. Η Ελλάδα έχασε τον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς.
Χθες Τετάρτη, τα Χανιά υποδέχτηκαν τη σορό του μεγάλου αυτού Χανιώτη ηγέτη για να τον ξεπροβοδίσουν στην τελευταία του κατοικία, στον Αργουλιδέ, δίπλα στη συντρόφισσά του.
Ένα κεράκι μόνο θα είναι η ύστατη τιμή μας. Δεν ήθελε ούτε λουλούδια ούτε στεφάνια. Επιθυμία του η δενδροφύτευση των Λευκών Ορέων. Σ’ αυτά τα όρη που ανέβαινε με την κρητική κατσούνα και με το αετίσιο μάτι του, αγνάντευε την Ελλάδα, οραματιζόταν το μέλλον της και αγωνιζόταν γι’ αυτό. Οι αγώνες του, οι λόγοι του και η δράση του ας είναι παράδειγμα για τους νεότερους.
Η ιστορία σίγουρα θα τον κατατάξει ψηλά, πολύ ψηλά…
Ελαφρύ το χανιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.
Με σεβασμό
Μαριάννα Μαυροματάκη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.