Μουσείο Τυπογραφείας

Αποφασισμένη για επέμβαση στη Συρία η Αγκυρα

tsavousoglouΟ Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε, χθες, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ότι η στρατιωτική επέμβαση που σχεδιάζει η Τουρκία εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία δεν θα εμποδιστεί από την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων. Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε ανοικτός στην αγορά από την Τουρκία συστημάτων Patriot, η οποία ενδιαφέρει τις ΗΠΑ, αν η Ουάσιγκτον αποδεχθεί ότι η Αγκυρα θα παραλάβει ταυτόχρονα και το ρωσικό σύστημα S-400.

«Το πρόβλημά μας είναι το εξής. Υπάρχει μία τρομοκρατική οργάνωση που μας απειλεί και οι Ηνωμένες Πολιτείες την υποστηρίζουν», είπε ο Τούρκος υπουργός στο δίκτυο NTV. «Είτε αποχωρήσουν είτε όχι, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο εναντίον μιας οργάνωσης που απειλεί την εθνική μας ασφάλεια». Παρά τις δηλώσεις αυτές, παρατηρητές θεωρούν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να θέσει η Αγκυρα σε κίνδυνο ζωές Αμερικανών στρατιωτών.

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν σύντομα από τη Συρία έλυσε τα χέρια της Αγκυρας, που έχει μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα προετοιμάζοντας επέμβαση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.