Μουσείο Τυπογραφείας

Αποφάσεις-εγκρίσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης

Πέντε μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τέσσερις Προγραμματικές Συμβάσεις συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.
Συγκεκριμένα τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης εξέτασαν και γνωμοδότησαν θετικά για τις ΜΠΕ α) Επαρχιακή Οδού 30, τμήμα από κόμβο Επανωσήφη έως κόμβο Πραιτορίων» στην Π.Ε. Ηρακλείου, β)Ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «ΑΚΤΗ ΜΑΛΙΩΝ – MALIA BEACH» στην Π.Ε. Ηρακλείου, γ) Ξενοδοχειακή Μονάδα με την επωνυμία «DOLPHIN BAY στην Π.Ε. Ηρακλείου, δ) Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας «COSMOTE» στην Π.Ε. Χανίων και ε)Σταθμός κινητής τηλεφωνίας «VODΑFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε. στην Π.Ε Λασιθίου.

Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επίσης για τη σύναψη πέντε Προγραμματικών Συμβάσεων (Π.Σ) και συγκεκριμένα:
α) Π.Σ. με θέμα «Πλαίσιο Συμφωνίας για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα θεατρικής και λοιπής καλλιτεχνικής ανάπτυξης, επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έτους 2014» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.
β) Π.Σ. με θέμα «Εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης γεώτρησης και εκσυγχρονισμού αρδευτικού δικτύου ΤΕΟΒ Αγ. Γαλήνης και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων» μεταξύ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγ. Βασιλείου
γ) Π.Σ. με θέμα «Τουριστική προβολή του Νομού Ρεθύμνης» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης των Δήμων Ρεθύμνης Αγ. Βασιλείου Αμαρίου Μυλοποτάμου Ανωγείων και ΕΒΕ
δ) Π.Σ. με θέμα «Ερευνητικό έργο για την επίλυση του προβλήματος διάβρωσης, την προστασία και ανάπλαση της ακτογραμμής στην παραλία Δρήρος» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.