Μουσείο Τυπογραφείας

Αποχή τέλος για τους δικηγόρους στα Χανιά

Επιστρέφουν στις δικαστικές αίθουσες από Δευτέρα  οι δικηγόροι των Χανίων καθώς η τρίμηνή τους αποχή λαμβάνει τέλος μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου με  τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα.

Οι δικηγόροι βρίσκονταν από την 1η Ιουλίου σε αποχή καθώς διαμαρτύρονταν για την στελέχωση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας με μεγάλο αριθμό άπειρων δικαστών αλλά και για άλλα θεσμικά ζητήματα.
«Μετά την συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό η εισήγηση μου είναι να επιστρέψουμε κανονικά στα καθήκοντα μας από Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Δασκαλάκης.
«Και προεκλογικά και μετεκλογικά είχαμε θέσει τα θέματα στους βουλευτές των Χανίων και ετοιμάστηκε μια συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης που έγινε την περασμένη Δευτέρα. Ενημερώσαμε τον Υπουργό για το θέμα της πλήρωσης του πρωτοδικείου και της εισαγγελίας αλλά και για το ότι στα Χανιά στέλνονται νέοι και όχι έμπειροι δικαστές. Ο υπουργός άκουσε όσα του μεταφέραμε και μας υποσχέθηκε πως θα τα αντιμετωπίσει και θα μας ενημερώσει σχετικώς ενόψει τούτου ως πρόεδρος θα προτείνω την αναστολή της κινητοποίησης από Δευτέρα μέχρις ότου έχουμε και την σχετική απάντηση από τον κ. Τσιάρα» τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Αναφορικά με το ζήτημα της παραχώρησης του κτηρίου των παλαιών φυλακών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε αυτό να τις αξιοποιήσει για να καλύψει ανάγκες των δικαστηρίων (φύλαξη αρχείων, αίθουσες,γραφεία κτλπ.) ο κ. Δασκαλάκης δήλωσε πως το θέμα προχωράει και βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.