Μουσείο Τυπογραφείας

Από την ειλικρίνεια στο πολιτικό θράσος;

Το γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι Χανιώτης, προφανώς δεν σημαίνει πως ξαφνικά θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα του νομού και θα διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα. Αλλωστε στη μέχρι σήμερα πολιτική του πορεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δείξει (προς τιμήν του) να είναι της σχολής του “κομματάρχη” που τάζει δεξιά κι αριστερά.

Αναπόφευκτα όμως, η παρουσία ενός Χανιώτη στο αξίωμα του πρωθυπουργού,γέννησε ελπίδες ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ευαισθητοποίηση από μέλη του υπουργικού συμβουλίου απέναντι σε χρόνια κι άλυτα τοπικά ζητήματα. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αυτό ισχύσει σε κάποια Υπουργεία. Αυτό που ζήσαμε όμως στα Χανιά με την επίσκεψη Αυγενάκη συνιστά αφενός προσβολή της νοημοσύνης μας, αφετέρου έναν ακόμη κακό επικοινωνιακό χειρισμό από το υφυπουργείο Αθλητισμού, που συνεχίζει να “τσαλακώνει” την εικόνα της κυβέρνησης.

Την ίδια μέρα που από τα Χανιά ο κ. Αυγενάκης (φωτ.) γνωστοποιούσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση του νέου κολυμβητηρίου (μνημείου κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος), το γραφείο Τύπου του υφυπουργού, γνωστοποιούσε ότι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα προχωρήσει η αναβάθμιση του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο εν όψει της διοργάνωσης του τελικού Europa Conference League 2022-2023.

Για ένα Στάδιο λοιπόν που γέμισε μερικές φορές στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και στη συνέχεια ήταν ό,τι πιο αφιλόξενο ως έδρα για τις ομάδες που πέρασαν από εκεί, ο κ. Αυγενάκης βρίσκει άμεσα χρήματα, με στόχο να γεμίσει για μια ακόμη μέρα το Παγκρήτιο, στον τελικό του Europa Conference League.

Για ένα νέο κολυμβητήριο όμως που ρημάζει και θα δώσει πνοή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στα Χανιά γεμίζοντας καθημερινά, ο κ. Αυγενάκης δεν έχει να δώσει ούτε ένα ευρώ, δηλώνοντας συνεχώς και σε όλους τους τόνους πως «δεν έχουμε εμπλοκή με το έργο».

Κι εκεί που το ζητούμενο για τους Χανιώτες είναι να υπάρχει έστω μια ειλικρίνεια στο πρόβλημα της ανεπάρκειας υποδομών και στην ανισοκατανομή κονδυλίων μεταξύ δυτικής – ανατολικής Κρήτης, ήρθε και η χθεσινή νέα ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Αυγενάκη που υποστηρίζει ότι ο υφυπουργός παρουσίασε «έργα ύψους περισσοτέρων των 5 εκατ. ευρώ, που έχουν δρομολογηθεί για αθλητικές εγκαταστάσεις στον νομό Χανίων». Να κάνουμε τη μετάφραση; Παλιά έργα, μερεμέτια και τακτική συντήρηση είναι τα περιβόητα αυτά εργά, η πλειοψηφία των οποίων θα υλοποιηθεί(;) με ευρωπαϊκούς πόρους.

Το έχουμε ξαναπεί βέβαια. Τα έργα και τα κονδύλια κάποιος πρέπει να τα διεκδικεί. Κι αυτό προϋποθέτει αφενός ενδιαφέρον, αφετέρου γνώση των προβλημάτων. Αυτό όμως αφορά τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή και τον δήμαρχο κ. Σημανδηράκη. Εμείς οι “ιθαγενείς” ας περιοριστούμε στις ανακοινώσεις του κ. Αυγενάκη και στις φωτογραφίες του δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού (φωτ.) και του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη που υπογράφουν έργα υποδομών για τον τόπο τους.

Εν κατακλείδι, η σοβαρότητα που υπάρχει στις δηλώσεις – ανακοινώσεις του κ. Αυγενάκη, είναι αντίστοιχη με τη σοβαρότητα της πιθανότητας να συμμετέχει στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.