Μουσείο Τυπογραφείας

ΤΑΞΙΔΙ 25 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Από τη Γερμανία στην Κρήτη με ορθοπεταλιές!

Ο Φραντς Ντάμλος έφτασε στα Χανιά και μίλησε στα “Χ.Ν.”

32Πέρασε επτά χώρες και ταξίδεψε 25 ημέρες ο Φραντς Ντάμλος από το Κέμπτεν της Γερμανίας για να φτάσει στην Κρήτη με το ποδήλατό του! Ο 62χρονος φανατικός φίλος της ποδηλασίας εδώ και χρόνια συνηθίζει να πραγματοποιεί μεγάλες διαδρομές και για φέτος επέλεξε την Κρήτη. «Γιατί το κάνω αυτό; Για την εμπειρία, αλλά και γιατί πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα αθλητική δοκιμασία. Μου αρέσει να συναντάω ανθρώπους, να κάνω διακοπές με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο», λέει, μιλώντας στα “Χ.Ν.”. Από τη Γερμανία στη Σκωτία και στην Πορτογαλία, από τη νότια στη βόρεια Γερμανία, από την πόλη που ζει στη Βαυαρία στη Σικελία ήταν οι διαδρομές που έχει κάνει μέχρι φέτος. Οι φίλοι του έχουν συνηθίσει αυτό το χόμπι του και πλέον κάθε χρόνο η ερώτησή τους είναι «πού θα πας φέτος;». Κάθε μια από τις 25 ημέρες του ταξιδιού ήταν ξεχωριστή όπως μας λέει. Το πρωί ξεκινούσε την πορεία του στις 8 – 9. Ποδηλατούσε για δύο ώρες, έκανε ένα διάλειμμα για να φάει και να πιει κάτι -την κηροζίνη του όπως λέει με χιούμορ- και στη συνέχεια ποδηλατούσε και πάλι. Συνήθως σταματούσε στις 7 το απόγευμα ανάλογα με το αν θα έβρισκε ξενοδοχείο όπου θα περνούσε τη νύχτα του.

Το πιο… τρομακτικό γεγονός που του συνέβη στο ταξίδι του ήταν «στην Ηγουμενίτσα. Σταμάτησα για να ξεκουραστώ και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας σκύλος πίσω από τους θάμνους με άγριες διαθέσεις. Αρχισε να τρέχει πίσω μου και πραγματικά δυσκολεύτηκα να του ξεφύγω», μας αφηγείται. Οσο για το πιο ωραίο μέρος από αυτά που επισκέφθηκε… «τα Χανιά, δεν το λέω επειδή είμαι εδώ. Είναι θαυμάσια εδώ να απολαμβάνω τη θέα της πόλης από το ξενοδοχείο μου το “Royal Sun”. Πολύ όμορφη ως χώρα ήταν και η Αλβανία. Εκεί οι άνθρωποι ήταν πολύ εξυπηρετικοί και βρήκα και έναν νέο που με βοήθησε στο ταξίδι μου. Φιλίες έκανα και στο πλοίο από τον Πειραιά στα Χανιά με έναν νέο που είναι φοιτητής εδώ. Αυτά είναι τα καλά του ταξιδιού». Η σύζυγος του Φραντς, η κα Αννα Κατρίν Ντάμλος, τον περίμενε στα Χανιά ερχόμενη με το αεροπλάνο. Εχει συνηθίσει το χόμπι του άντρα της και κάθε χρόνο τον ακολουθεί… αεροπορικώς, όμως στον τόπο που καταλήγει με το ποδήλατό του. «Είναι κάτι που του αρέσει και τον κάνει να αισθάνεται όμορφα. Αν ανησυχώ μήπως του συμβεί κάτι στο ταξίδι; Οχι πιστεύω σε αυτόν», τονίζει. Πλέον ο κ. Φραντς ετοιμάζεται για την αναχώρησή του σε 3 ημέρες από τα Χανιά. Μοναδικό πρόβλημα η μεταφορά πίσω του ποδηλάτου με το αεροπλάνο γι’ αυτό και βρίσκεται σε αναζήτηση του κατάλληλου κιβωτίου γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια από όποιον μπορεί να του υποδείξει πού μπορεί να το προμηθευτεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.