Μουσείο Τυπογραφείας

Απαράδεκτες καταστάσεις σε μεμονωμένα φαρμακεία στα Χανιά

» Συμπεριφορές που αμαυρώνουν έναν κλάδο που συμμετέχει στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού

«Θα καθοδηγούμαι, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου, από τις υψηλότερες αξίες του ανθρωπισμού. Θα εφαρμόζω στο έπακρο τις γνώσεις και τις δεξιότητές μου για την υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας όσων υπηρετώ. Θα βάζω πάντοτε τις ανάγκες όσων υπηρετώ πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα και τις αντιλήψεις μου…».
Αυτά αναφέρει ο Oρκος των Φαρμακοποιών, ο οποίος σε ορισμένες, ευτυχώς λίγες, περιπτώσεις καταρρίπτεται από την αντίληψη, ότι το Φαρμακείο ως μία επιχείρηση στόχο έχει αποκλειστικά την μεγιστοποίηση του κέρδους. Φαρμακοποιός κατήγγειλε χθες συνάδελφο του Φαρμακοποιό… Αυτό συνέβη διότι ο καταγγέλλων παρέλαβε από Φαρμακείο του κέντρου της πόλης μας, φάρμακο εισπνεόμενο το οποίο είχε λήξει (02.2020) ενώ στο κουτάκι του ο/η Φαρμακοποιός είχε σβήσει με μπλάνκο την ημερομηνία.
Σύμφωνα με την καταγγελία δεν παραδόθηκε επίσης απόδειξη ούτε όμως υπήρχε στο κουτάκι του φαρμάκου, το απαραίτητο κουπόνι. Η ιστορία ξεκίνησε όταν Φαρμακοποιός από πρώην περιαστικό δήμο των Χανίων, θέλοντας να εξυπηρετήσει ασθενή, μετέβη σε άλλο φαρμακείο στο κέντρο της πόλης και ζήτησε το συγκεκριμένο φάρμακο.
Όταν το παρέλαβε και επέστρεψε στο Φαρμακείο του, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε απόδειξη, το κουπόνι δεν ήταν κολλημένο στο κουτί μα πάνω και πέρα από όλα ήταν φάρμακο ληγμένο.
Ο Φαρμακοποιός επικοινώνησε με το φαρμακείο που πήρε το φάρμακο, ζήτησε εξηγήσεις και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει πίσω την αξία του εισπνεόμενου φαρμάκου, αλλά χωρίς δελτίο επιστροφής. Οι δικαιολογίες για τη σβησμένη ημερομηνία ενόχλησαν τον Φαρμακοποιό που το μόνο που ήθελε ήταν να εξυπηρετήσει συνάνθρωπο του ασθενή, χωρίς όμως να κινδυνέψει.
Αποτέλεσμα της ενόχλησης του ήταν να καταγγείλει αρμοδίως το συνάδελφο του, να ενημερώσει αρμοδίως τα θεσμικά όργανα και να μπορέσει –όπως εξήγησε- να μείνει πιστός στον όρκο του αλλά και στον καθρέπτη του.
Εν μέσω μιας πανδημίας μίας υγειονομικής κρίσης, απορίας άξιο εμφανίζεται, το πως μπορεί μία κοινωνία να διαχειριστεί από τη μία την ηρωική και πέρα ορίων προσπάθεια επιστημόνων ιατρών, νοσηλευτών για την πρόληψη και ίαση λόγω Κορονοϊού και από την άλλη ένας ή μία φαρμακοποιός να μολύνουν την προσπάθεια αυτή για λόγους αν όχι που αφορούν το κέρδος, για λόγους απρέπειας, αμέλειας, πονηράδας.
Ευτυχώς η κοινωνία μας στηρίχτηκε και στηρίζεται σε εκείνους που επέλεξαν να στρατοπεδεύσουν στην πλευρά των άξιων και τίμιων.

Τροποποίηση ωραρίου φαρμακείων
Εν τω μεταξύ, λόγω των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης της άσκοπης μετακίνησης των πολιτώντο Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων με απόφασή του, ζήτησε από την Περιφέρεια Χανίων την έγκριση προσωρινού συνεχούς ωραρίου λειτουργίας από τις 08:30 έως και τις 16:30.
Οι συνολικές ώρες εργασίας ανά εβδομάδα παραμένουν οι ίδιες. Παράλληλα αυξάνει τον αριθμό των εφημερευόντων που λειτουργούν όλη μέρα μέχρι τις 22:00 σε 10 φαρμακεία για την πόλη των Χανίων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για όλους τους Δήμους του Νομού. Οι τροποποιήσεις αυτές έχουν προσωρινή ισχύ για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

1 σχολιο

  • [Δημητρης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μαρτιος 2020 …..τα Χανια ανακαλυπτουν την Αμερικη.Συνηθης πρακτικη καποιων στο κεντρο οσο αφορα τα κουπονια….

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.