Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση του υπ. Περιβάλλοντος για το λατομείο στην Κάντανο

Απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Μαν. Συντυχάκης, και ζητούν ματαίωση της επέκτασης του λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή της Καντάνου , έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Υπουργείου «: Η διαδικασία αδειοδότησης των λατομείων αδρανών υλικών είναι μια πλήρως αποκεντρωμένη
διαδικασία ήδη από το έτος 1984.
Η υπηρεσία μας δεν εμπλέκεται στην ως άνω διαδικασία, παρά μόνο εγκρίνει τις τεχνικές μελέτες εκμετάλλευσης των λατομείων αδρανών υλικών. Η έγκριση της τεχνικής μελέτης αποτελεί ένα εκ των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την αδειοδότησή τους.
Η υπηρεσία μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ενέκρινε την τεχνική μελέτη εκμετάλλευσης για το λατομείο αδρανών υλικών έκτασης 59,59 στρεμμάτων της εταιρείας ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ Α.Ε. εντός της λατομικής περιοχής στη θέση ”Κακόσκαλα” Δήμου Καντάνου Ν. Χανίων με την με α.π. Δ10-Β/Φ.50.3/23406/4289ΠΕ/19-04-2010 απόφασή της, καθώς και τροποποιητικό προσάρτημα αυτής με την με α.π. Δ10-Β/Φ.50.3/807/126/30-01-2014 όμοια, αναφορικά με το μηχανολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας των εξορυσσομένων υλικών.
Δεν εκκρεμεί στην υπηρεσία μας αίτημα για τροποποίηση της εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης από την ενδιαφερόμενη εταιρεία.
Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι και η αρμοδιότητα καθορισμού λατομικών περιοχών και χωροθέτησης λατομικών χώρων εντός αυτών, ανήκει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.