Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση στον δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη

Κύριε δήμαρχε,
όσο αφορά τις καταστροφές για τις πλημμύρες 26 Οκτωβρίου 2017 αλλά και στις 11 Φεβρουαρίου 2017, η απόφαση επιχορήγησης δήμων για καταβολή επιδομάτων σε πληγέντα νοικοκυριά μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Πλατανιά:
Αθήνα 17 Αυγούστου 2018
Αριθμ. Πρώτ: 42883
Θέμα: Επιχορήγηση δήμων της χώρας με συνολικό ποσό 674.782,02 €
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Υπουργός Εσωτερικών
Τα ανωτέρω ποσά θα αποδοθούν στους εν λόγω Δήμους με χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ανωτέρων Δήμων οφείλουν να προσκομίσουν στην υπηρεσία μας ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ από την έκδοση της παρούσας, απολογητικά στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει το συνολικό ποσό που αποδόθηκε στους δικαιούχους και τυχόν αδιάθετο υπόλοιπο της επιχορήγησης ,καθώς και καταστάσεις άμα κατηγορία οικονομικής ενίσχυσης με το ονοματεπώνυμο των δικαιούχων.
1) έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ποσού 586,94 €
για κάλυψη των άμεσα βιοτικών αναγκών τους (σίτιση, ένδυση)
2) την επιπλέον οικονομική ενίσχυση πολύτεκνης οικογένειας που δικαιούται  πολυτεκνικό επίδομα
3) την επιπλέον οικονομική ενίσχυση οικογένειας που μέλη της επιδοτούνται από προγράμματα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας
4) την οικονομική ενίσχυση,ποσού έως 5869,41 € για την αντικατάσταση οικοσκευής ή για μικρές επισκευαστικές εργασίες κύριας κατοικίας και
5) την οικονομική ενίσχυση ,ποσού 4.402,05 € για άτομα που λόγω τραυματισμού τους εξαιτίας των φυσικών καταστροφών, υπέστησαν μόνιμη σωματική βλάβη με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, σύμφωνα με την ΚΥΑ Π2/οικ. 2673/29-08-01(ΦΕΚ 1185/Β´/11-09-01) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
6) την επιπλέον ΕΦΑΠΑΞ οικονομική ενίσχυση,για τους πλημμυροπαθείς και του Δήμου Πλατάνια σύμφωνα με την υπ´αριθμο: ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/οικ.1720/Α32/28-11-2017 απόφαση υπουργών Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών για καταβολή ποσού ύψους 5.000 € όπου μέσω ΚΕΠ υπέβαλλαν απευθείας οι ίδιοι την αίτηση στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.)του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

ΑΥΤΑ κύριε δήμαρχε για να μπει η αλήθεια στη θέση της.
Και επειδή με προσβάλλατε προσωπικά δηλώνοντας ότι μιλάω και γράφω με ανακρίβειες που αγγίζουν το όριο εν γνώσιν μου του ψέματος, ξέρετε πολύ καλά ότι τα 586,94 € δόθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα κατόπιν δίκης μου αφόρητης πίεσης προς το πρόσωπό σας. Οσο για τα 5869,41 € (που ελάχιστοι μπορούν να τα ονειρευτούν) ακόμα και αν τα δικαιούνται, κανένα Υπουργείο δεν μπορεί να τα διαθέσει στους πληγέντες αν δεν βρείτε χρόνο εσείς και το συμβούλιο σας (από τις “κοινωνικές εκδηλώσεις”), να συνεδριάσετε ώστε να ταυτοποιηθούν ποσά και ονόματα και να πιστωθούν στους λογαριασμούς μας, αφού κανένα Κράτος δεν πληρώνει αν δεν έχει την απόφαση της δημοτικής αρχής.
ΕΤΣΙ φτάσαμε στο σήμερα.
Στην απάντησή σας δεν είδα το πόσο ΕΦΑΠΑΞ των 5000 €, που δίνονταν μετά από αίτηση στα Κ.Ε.Π και αφορούσαν όχι μόνο κύριες κατοικίες.
Ποσό που βοηθούσε λιγότερο τους δημότες του βόρειου άξονα (καθώς οι περισσότεροι έχουμε ανασκευάσει κύριες και παλιές κατοικίες σε μαγαζιά κ δωμάτια) όσο την Ενδοχώρα (που τόσο πολύ αρέσκεστε να αναφέρεστε) καθώς υπάρχουν πολλά παλιά κτήρια κ αποθήκες .
Ολα αυτά ακατάσχετα.
Θα επιθυμούσα οι αντιδήμαρχοι που μας αντιπροσωπεύουν να ερευνήσουν την στάση σας αυτή και να δηλώσουν τι θέση παίρνουν.
Και επειδή εσείς νομίζετε ότι εμείς του βόρειου άξονα δεν βρίσκουμε χρόνο να ενδιαφερθούμε για το πρόβλημα που χτυπάει την πόρτα μας κ του γείτονα μας καθώς αναλωνόμαστε στο να μαζεύουμε χρήματα
Αλλά και η ενδοχώρα όντας περισσότεροι κτηνοτρόφοι κ αγρότες.
Όλοι μας δεν μπορούμε να έχουμε Κρίση των πραξεών σας.
(Γιατί περάσατε τις αποζημιώσεις στο προϋπολογισμό του 2019;)
Όλοι μας ανεξαιρέτως οικονομικού ή βιοτικού επιπέδου έχουμε ένα λογιστή για να του κάνουμε αυτή την ερώτηση που άρνηστε να απαντήσετε
Και καθώς μου προσάπτετε ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΕ ΜΕΝΑ δήμαρχε;
που από τον Ιούνιο μάζευα στοιχεία τα συγκέντρωνα, μιλούσα με το υπουργείο και ερχόμουν μέρα παρά μέρα στο γραφείο σας δίνοντας σας ονόματα και τηλέφωνα ώστε να διορθώσετε (αυτό που τότε θεωρούσα παράλειψη;)
Νιώθω ότι κυνηγάτε «ανεμόμυλους».
«Μασημένη τροφή» σας πρόσφερα.
Λίγο ενδιαφέρον να δείχνατε, θα ήσασταν ο δήμαρχος με αυτή σας την κίνηση
Δίνοντας περισσότερα από 12000 € και 5.000 € σχεδόν στους περισσότερους κατοίκους της ενδοχώρας ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ που θα άξιζε να μνημονεύετε για χρόνια.
Οι παλιοί έλεγαν «όποιος δεν φοβάται, πρέπει να ντρέπεται και όποιος δεν ντρέπεται, πρέπει να φοβάται.
Ξέρετε υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων: (Αυτό το έμαθα από τη στάση ζωής του πατέρα μου)
Αυτοί που πιστεύουν ότι ένα νόμισμα έχει δύο πλευρές και αυτοί που ξέρουν ότι ένα νόμισμα με δυο πλευρές έχει πάντα μα ΠΑΝΤΑ μία ΑΞΙΑ.

Μετά Τιμής και βαθιάς λύπης
Ελένη Κατάκη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.