Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση στο ΕΒΕΧ

Κύριε διευθυντά,
στις 23 Ιουλίου 2019 γνωστοποίησα δημόσια (πράγμα που δεν είχα κάνει μέχρι τότε) την παραίτηση μου από τις 15 Νοεμβρίου 2018 από εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χανίων στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας ευχόμενος παράλληλα οι συνάδελφοι να πράξουν ότι καλύτερο για την τοπική επιχειρηματικότητα. Δεν διατύπωνα καμία κατηγορία εκτός της πλήρους και καθέτως διαφωνίας μου με την άσκηση της διοίκησης. Έχω νομίζω το δικαίωμα, διαφωνώντας να αποχωρώ δημοσίως. Προφανώς το «δημοσίως» ενόχλησε τα μέγιστα την διοίκηση του Επιμελητηρίου. Προσωπικά δεν έριξα κανένα «γάντι» ούτε κάτι τέτοιο εξάγεται συμπερασματικά από την επιστολή μου. Αντ’ αυτού δόθηκε επιστολή από την πλευρά του Επιμελητηρίου στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης με τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση στην επιστολή Παπαβασιλείου» στην οποία καταφέρονται εναντίον μου με αήθεις χαρακτηρισμούς αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη. Μα πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί τόσο δηλητήριο αντί για μελάνη, για την συγγραφή ενός τέτοιου λιβελογραφήματος το οποίο παραμερίζει κάθε έννοια ανθρωπιάς, κάθε κανόνα ευγένειας και αξιοπρέπειας,  κατακρεουργεί την προσωπικότητα ενός ανθρώπου στην κοινωνία των Χανίων, στους συναδέλφους του αλλά και στην οικογένεια του. Θα πρέπει να είναι πολύ αξιοθρήνητος ο συντάκτης μιας τέτοιας επιστολής-οχετού και να φωλιάζει αρκετό μίσος στην καρδιά του. Δεν σεβαστήκαν ούτε την 28χρονη πορεία μου στον οργανισμό χωρίς την παραμικρή παραπτωματική συμπεριφορά αλλά κυρίως δεν σεβαστήκαν το ότι εάν υπάρχουν στην διοίκηση του οργανισμού που αλαζονικά κορδώνονται, το οφείλουν σε ένα συνδυασμό που ο γράφων με πολύ κόπο εν μέσω αντιξοοτήτων  ίδρυσε, με μοναδικό σκοπό την προσφορά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του τόπου. «Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός από τον αχάριστο ευεργετηθέντα» λοιπόν.
Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχθηκα από φίλους επιχειρηματίες και μέλη του συμβουλίου  για την συμπαράσταση τους αλλά και την δυσαρέσκειά τους για την τόσο αήθη επίθεση στο πρόσωπο μου.
Για να προστατέψω λοιπόν την τιμή και την υπόληψη μου θα προσφύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη δια του δικηγόρου μου Παντελή Ζέλιου, για να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα αναφέρουν στην κατάπτυστη επιστολή τους.
Συνεχίζοντας θα ήθελα να επικεντρωθώ σε κάποια σημεία όπως π.χ. για την συμπαγή  ομάδα που αναφέρονται. Ποια συμπαγή ομάδα κύριοι? Πριν λίγες μέρες στενός συνεργάτης του προέδρου όχι μόνο παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματα αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε και από τον συνδυασμό «Ενωμένοι Επιχειρηματίες». Οποία αντίφαση! Ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΤΑΝ αντικαθίσταται και εκδιώκεται εν μια «νυκτί». Ο οικονομικός επόπτης του Οργανισμού (πανέξυπνος για μένα) παραιτείται μέσα σε λίγους μήνες. Ο πρώτος των πρώτων σε ψήφους σύμβουλος  καταθέτει επιστολή-κόλαφο προσωπικά στον πρόεδρο. Αυτή την  συμπαγή ομάδα εννοείτε? Την κατάντησαν σκορποχώρι. Ούτε μια ευχαριστήρια επιστολή στο τύπο, κε πρόεδρε, μετεκλογικά!
Στους 16 μήνες της διοίκησης σας
– δεν νιώσατε την ανάγκη να δημοσιεύσετε ένα στοιχειώδες έστω πρόγραμμα, που να δείχνει τις μελλοντικές σας ενέργειες.
– έχετε μεταφέρει από το Επιμελητήριο στην ΕΤΑΝ ΑΕ (θυγατρική του Επιμελητηρίου) 640.000 ευρώ. Αν είναι δυνατόν!!!!! Δηλαδή σχεδόν όλο τον προϋπολογισμό του ΓΕΜΗ. Τι κάνετε εκεί στο Επιμελητήριο? Ο κ.  Επίτροπος Χανίων δεν πρέπει να επέμβει τελικά?  Το ποσόν της συνολικής μεταφοράς του Επιμελητηρίου από το 2012, στην πιο αμαρτωλή εταιρεία του Επιμελητηριακού χώρου ανέβηκε σε 2.396.000 ευρώ. Ποιοι έχουν πάρει χρήματα από αυτή την εταιρεία? Έχετε τεράστια ευθύνη απέναντι στους Χανιώτες επιχειρηματίες που πληρώνουν τα σπασμένα.  Να σημειωθεί ότι αυτή η εταιρεία σύμφωνα με την επιμελητηριακή νομοθεσία ενεργεί συγκεκριμένες πράξεις και μισθοδοτεί μόνο τους υπάλληλους της.
– έχετε προσλάβει δια μέσου της αμαρτωλής εταιρείας τρεις υπαλλήλους με τις πιο αδιαφανείς διαδικασίες.
– έχετε προσλάβει γενικό διευθυντή (απαξιώνοντας το σημερινό έμπειρο μόνιμο υπάλληλο διευθυντή) με μισθό που θα ζήλευε διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου. Δώστε στην δημοσιότητα όλη την διαδικασία πρόσληψης και το ύψος του μισθού του. Για πια διαφάνεια μιλάτε?
– έχουν καταγραφεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» 70 μετακινήσεις (ταξίδια) στο εσωτερικό και εξωτερικό. Από αυτά τα 24 αφορούν τον Σύμβουλο κ. Μουντάκη Δημήτρη, 12 τον πρόεδρο και οι υπόλοιπες ανά 3 ή 4 μετακινήσεις για μόνο 4-5 άτομα. Στο σημείο αυτό ήθελα να ρωτήσω δημόσια κε πρόεδρε: Ποιο το νόημα της παρουσίας μαζί σας του κου Μουντάκη στην κοπή πίτας του ΣΕΒ, τι είναι βιομήχανος? Ποιο το νόημα της παρουσίας του μαζί σας στην κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου? Τι είναι Εφοπλιστής? Δεν ήταν αρκετή μόνον η δική σας παρουσία έτσι ώστε να περιορίσετε τα έξοδα του Οργανισμού?  Ποιο το νόημα υπερατλαντικού ταξιδίου 3 ατόμων της ΔΕ για την 5λεπτη ομιλία σας σε Αμερικανικό φόρουμ? Ποιος είστε ο Τραμπ? Ποιο το νόημα άσκοπου ταξιδιού 3 ατόμων της διοίκησης στο Ισραήλ και ποιο το όφελος για τους Χανιώτες επιχειρηματίες? Ποιο το όφελος των επιχειρηματιών από την συμμετοχή του κου Μουντάκη και υπαλλήλου της ΕΤΑΝ σε έκθεση στο Μπαχρέιν? Ποιο το όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας από την συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή του κ. Μουντάκη στη Ντόχα του Κατάρ? (Δεν γράφω άλλα).
– στους 16 μήνες έχετε ξοδέψει για του επιχειρηματίες για εκθεσιακό πρόγραμμα κλπ 29.018,02 ευρώ και για τα ταξίδια σας 37.055,57 ευρώ.
– Επιπροσθέτως αναθέσατε με απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό) την ασφάλεια του κτιρίου του Επιμελητηρίου στην αθηναϊκή εταιρεία CROMAR ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΜΕΠΕ. Δώστε στην δημοσιότητα το όνομα του πρακτόρου στα Χανιά για να ανακαλύψετε μόνος σας τον σκιώδη πρόεδρο αν ακόμη σας διαφεύγει το όνομα του.
Μετά από όλα αυτά είναι πασιφανές γιατί διαφωνώ πλήρως και καθέτως με την ασκούμενη διοίκηση σας. Είναι πασιφανές ποιος είναι σκιώδης πρόεδρος.  Είναι πασιφανές το «έργο» σας στην επιχειρηματική κοινότητα.
Όσον δε αφορά την ακομμάτιστη διοίκηση που ευαγγελίζεστε  κε πρόεδρε δώστε δημόσια απάντηση στα εξής: Ποιο μέλος της διοίκησης σας και στενός συνεργάτης σας είναι στέλεχος και πρόεδρος δεοντολογίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»? Ποιος χαρακτήριζε κορυφαίο υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης «Διαμάντι της πολιτικής και του τόπου»? Ποιο μέλος της διοίκησης σας συνέτρωγε σε προεκλογική συγκέντρωση δημοσίως με κορυφαίο υπουργό? Τέλος ποιο μέλος της διοίκησης σας κατήλθε στον πολιτικό στίβο υποψήφιος βουλευτής με το πρώην κυβερνών κόμμα χωρίς δεοντολογικά να του ζητηθεί να παραιτηθεί προηγουμένως από την Διοικητική Επιτροπή? Ποιος είναι υπεύθυνος για όλη αυτή τη κατάσταση?
Κύριε πρόεδρε και κύριοι της διοίκησης που με κατακρεουργήσατε, αλλάξτε μυαλά και δουλέψετε για ότι σας έχουν εμπιστευτεί οι Χανιώτες επιχειρηματίες. Βάλτε σε εφαρμογή το πλάνο που σας έχω καταθέσει με το οργανόγραμμα σύμφωνα με τον οργανισμό του Επιμελητηρίου.  Αρχίστε να δουλεύετε συλλογικά. Απομονώστε τα διαλυτικά στοιχειά της ομάδας σας.  Καταθέσετε ένα διετές πρόγραμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές, το κύτταρο της Δημοκρατίας!
Αφήνω πολλά για την επομένη φορά εάν χρειαστεί. Όμως δημοσίως θα σας τονίσω κάτι πολύ σημαντικό αφού δεν με ακούσατε ιδιωτικά. Αφήστε προς το παρόν τα ταξίδια και κατασκευάστε την έξοδο κινδύνου του συνεδριακού του 4ου ορόφου. Εάν συμβεί το παραμικρό θα θρηνήσουμε θύματα. Όπως επίσης φτιάξτε την ράμπα για τα ΑΜΕΑ στην είσοδο του κτιρίου.
Θέλω δε να σημειώσω ότι  οι αιρετοί σύμβουλοι  έχετε το μερίδιο της ευθύνης σας για ότι συμβαίνει στον Οργανισμό.  Προφανώς και γνωρίζετε ότι το Επιμελητήριο δεν είναι μαγαζί κανενός και ότι εσείς πρέπει να διοικείτε και όχι ένα διευθυντήριο!!! Γι’ αυτό αλλάξτε την εξουσιοδότηση του ΔΣ προ της ΔΕ.
Εν κατακλείδι το Επιμελητήριο της γενέτειρας του πρωθυπουργού πρέπει να δίνει το παράδειγμα στην Ελλάδα για το έργο του και την διαφάνεια του. Τουλάχιστον σεβαστείτε αυτό!!!
Με εκτίμηση
Μιχ. Παπαβασιλείου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.