Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση σε επιστολή

Κύριε διευθυντά
σε επιστολή του (4/10) ο κύριος Πασχάλης Μιχαήλ με τίτλο “Ας χάσουμε λίγες ώρες ύπνου” επικαλείται, πέραν της πανεπιστημιακής του ιδιότητας, τον Αριστοτέλη και τον Κικέρωνα για να μας πει τελικά τι;
Ότι ο τωρινός υπουργός Παιδείας έχει ως μοναδική του έγνοια να εξασφαλίζει περισσότερες ώρες ύπνου στους μαθητές, προκειμένου να κερδίσει το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, τις ψήφους των 17άρηδων στις επόμενες εκλογές!
Προσωπικά δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά πιστεύω ότι ο υπουργός στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας δεν μπορεί να σκέφτεται και να ενεργεί με αυτό τον τρόπο!
Μπορεί ως υπουργός να κάνει λάθη και να διαφωνεί κάποιος με την πολιτική του αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα από αυτό που ισχυρίζεται ο κύριος Πασχάλης, ότι δηλαδή έχει ως μοναδική του έγνοια τις ψήφους των μαθητών!
Αυτό που ισχυρίζεται ο κύριος Πασχάλης μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί, κατά την γνώμη μου, ως κομματική εμπάθεια.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, προς το παρόν, και εύχομαι ο ομότιμος καθηγητής κύριος Πασχάλης να συμβάλλει με την καλή γραφή του, σε ένα δημιουργικό και χρήσιμο διάλογο μέσα στην κοινωνίας μας!
Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη!!

με εκτίμηση
Πατσουράκης Μιχάλης

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ 9 Οκτωβρίου 2018 ~ 18:09 ~ Απάντηση

    Ο κύριος Πασχάλης ήδη συμβάλλει στον δημιουργικό διάλογο, και έτσι δεν χρειάζεται να ελπίζει κανείς να το κάνει. Δεν έδωσε κανένα πιστικό επιχείρημα ο υπουργός παιδείας για την αλλαγή έναρξης των μαθημάτων. Έτσι μας αφήνει στην υποψία πως το κάνει για να πάρει τους ψηφοφόρους μαθητές με το μέρος του. Τι σας κάνει αλήθεια να μην μπορείτε να φανταστείτε πως ένας υπουργός, και μάλιστα ενός κόμματος που κυβερνά με ψέματα, λάσπη και ιδιοτέλεια όσο κανένα κόμμα πριν αυτό, δεν πράττει έτσι ώστε να κερδίσει ψήφους άσχετα από το καλό ή το κακό που εμπεριέχει η πράξη του για την χώρα και τους ανθρώπους της; Απλά και μόνο που νομοθέτησε η κυβέρνηση έτσι που να ψηφίζουν παιδιά που δεν είναι καν 17, το θεωρείτε μια πράξη χωρίς ιδιοτελή σκοπιμότητα; Ο άνθρωπος ούτε στα 18 είναι ώριμος για να έχει άποψη στα πολιτικά, αλλά εντάξει. τότε ενηλικιώνεται τυπικά και ας ψηφίζει, αλλά για ποιο λόγο να ψηφίζει νωρίτερα…εκτός…
    Λοιπόν, κύριε, μην μας παρουσιάζετε τους διαόλους σαν αγγελούδια που τίποτα το κακό δεν μπορούν να έχουν στο νου τους. Η αλήθεια είναι πως όλοι του ΣΥΡΙΖΑ σπάνια κάνουν κάτι καλό για τους ανθρώπους της χώρας μας, και αυτό συμβαίνει μόνο αν τυχαία αυτό συμπίπτει με το δικό τους καλό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.